Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öl i fokus vid festival i Wadköping

Torget i Wadköping förvandlas under några dagar till festivalområde. Den här gången är det inte musik som står i centrum utan öl.

Närke kulturbryggeri arrangerar i år festivalen Stora öl - små bryggerier. Festivalen har funnits i fem år och varje år är det en ny stad och ett nytt bryggeri som står för värdskapet.

– Kamratskapen och att byta erfarenheter och kunskap är det bästa med den här festivalen, säger Berith Karlsson, ordförande i Närkes kulturbryggeri.

På plats är 22 utställare som erbjuder olika typer av öl och andra drycker.

– Det nordligaste bryggeriet är från Sundsvall och det sydligaste från Lund tror jag. De flesta bryggerierna har en lokal marknad, här får man chansen att testa öl man inte får tag på i normala fall, säger Berith Karlsson.

Robert Bush från Eskilstuna ölkultur är en av utställarna på plats. Sjutton olika öl, av drygt 20 sorter som bryggeriet gör, finns med i Wadköping.

– Vi experimenterar fram många olika sorter men IPA är något som många vill prova.

Omkring 500 besökare finns det plats för på festivalen och ungefär hälften av biljetterna har sålts sedan innan.

– Jag hoppas att många passar på att komma hit, och att de som kommer vågar prova öl från bryggerier de inte känner till innan, säger Berith Karlsson.