Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika församlingar har bett ihop

Församlingarna i Laxå kommun har den senaste veckan firat den ekumeniska böneveckan tillsammans. I går avslutades det hela med kyrkolunch på Bodarne krog efter en högmässa i Ramundeboda kyrka.

Den ekumeniska böneveckan för kristen enhet uppmärksammas i ett 70-tal länder. I år har temat varit ”Vittna om den uppståndne”. I Laxå har det inneburit att de olika församlingarna firat gudstjänst och bett tillsammans tisdag-söndag i olika kristna kyrkor inom kommungränsen.

– Det är väldigt positivt att vi kan samarbeta. Vi behöver varandra så att vi ser att vi inte är ensamma, säger Jan Gustafson, pastor i Tallstigskyrkan och ordförande i det kristna samarbetsrådet i Laxå.

Det är bra för församlingsmedlemmarna att få träffa varandra, och ta del av varandras olika kulturer och uttryck för sin tro, tycker han.

– Vi har olika uttryckssätt, men det är en gemensam tro som förenar oss, säger Jan Gustafson.