Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika församlingar har bett ihop

Församlingarna i Laxå kommun har den senaste veckan firat den ekumeniska böneveckan tillsammans. I går avslutades det hela med kyrkolunch på Bodarne krog efter en högmässa i Ramundeboda kyrka.

Annons

Den ekumeniska böneveckan för kristen enhet uppmärksammas i ett 70-tal länder. I år har temat varit ”Vittna om den uppståndne”. I Laxå har det inneburit att de olika församlingarna firat gudstjänst och bett tillsammans tisdag-söndag i olika kristna kyrkor inom kommungränsen.

– Det är väldigt positivt att vi kan samarbeta. Vi behöver varandra så att vi ser att vi inte är ensamma, säger Jan Gustafson, pastor i Tallstigskyrkan och ordförande i det kristna samarbetsrådet i Laxå.

Det är bra för församlingsmedlemmarna att få träffa varandra, och ta del av varandras olika kulturer och uttryck för sin tro, tycker han.

– Vi har olika uttryckssätt, men det är en gemensam tro som förenar oss, säger Jan Gustafson.