Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olivia Hansson imponerade i världens längsta lopp – slutade tvåa: ”Hade jag inte räknat med”

Det 22 mil långa Nordenskiöldsloppet är kanske den tuffaste utmaningen för en skidåkare.
Men Karlslunds Olivia Hansson bemästrade det näst bäst av alla och slutade tvåa.
– Att det skulle gå så här bra hade jag inte räknat med, säger Hansson i ett pressmeddelande.

Annons

22 mil långt och lägg till ihållande snöfall så blev förutsättningarna tuffast tänkbara för de tävlande i Nordenskiöldsloppet – världens längsta skidlopp.

Karlslunds Olivia Hansson stod för en riktigt stark prestation och när hon tog sig i mål på tiden 17.04.32 så var hon näst snabbaste damåkare i startfältet. Det gjorde henne glatt överraskad.

– Att det skulle gå så här bra hade jag inte räknat med. Det har varit tufft med mycket nysnö men jag hittade folk jag kunde ta rygg på så det har funkat bra och jag känner mig faktist hyfsat pigg nu. Vid 14-15 mil då kände jag att det var riktigt tungt men det var bara att bita ihop och efter det fick jag rapporter om att jag plockade placeringar och då fick jag extra kraft

Andraplatsen gav Hansson en prissumma på 30 000 kronor. Vann gjorde Emilia Lindstedt, Falun Borlänge, som imponerande stort när hon körde i mål på tiden 14.01.13. Med det var hon 14:e totalt i hela startfältet, bara drygt en halvtimme bakom herrsegraren Andreas Nygaard.

Totalt 349 åkare kom till start, däribland örebroaren Danny Hallmén som Sporten skrev om inför tävlingarna. Men Hallmén tvingades dessvärre bryta loppet precis som nästan halva startfältet.

– De tyngre förhållandena har inte bara resulterat i långsammare tempo. Krafterna tröt för många. Vi såg också att åtgången av mat och dryck vid stationerna ökade 30-40 procent jämfört med tidigare, säger Wolfgang Mehl, initiativtagare och arrangör.

(+) LÄS OCKSÅ: Efter skadeeländet – nu är örebroaren redo för världens längsta skidlopp: ”Jag är 110 procent”