Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Ludvigsson (S): Ny EU-lag ger bättre trygghet på jobbet

För några veckor sedan nådde EU:s institutioner en principöverenskommelse om det så kallade arbetsvillkorsdirektivet.

Annons

Det handlar bland annat om förändring av tidigare regler om arbetstagares tillgång till information om anställningsvillkoren. Det innehåller också en rad nya bestämmelser – minimikrav för anställningsvillkor – som hittills inte funnits på EU-nivå.

Exempelvis införs ett tak för provanställningar på högst sex månader...

Tanken är att främja säkrare och tryggare anställningar samtidigt som arbetsmarknadens anpassningsförmåga och förbättrade levnads- och arbetsvillkor säkras. Det innebär säkrare och tryggare anställningar för arbetstagare i hela Europa, i synnerhet för dem med osäkra anställningar. Exempelvis införs ett tak för provanställningar på högst sex månader och missbruk och fusk med vad som kallas nolltimmesavtal ska förhindras.

Det ska vara ordning och reda på arbetsmarknaden och all form av lönedumpning måste stoppas. Det är min definitiva åsikt – inte bara som socialdemokrat och tidigare fackligt aktiv – utan som en kämpe för vanligt folk. Målsättningen är att vi gemensamt bygger ett EU där löntagarnas rättigheter stärks och arbetsvillkoren för alla pressas uppåt och inte nedåt.

... samtidigt som det är självklart att varje lands arbetsmarknadsmodeller respekteras ...

Vi ska inte ha ett EU där löntagare ställs mot löntagare och där otryggheten bland anställda breder ut sig. Ett sånt scenario är dömt att misslyckas – samtidigt som det är självklart att varje lands arbetsmarknadsmodeller respekteras liksom autonomin för arbetsmarknadens parter.

Vi står just nu mitt i en arbetsmarknad under snabb förändring. Framför allt digitaliseringen har medfört att nya anställningsformer uppkommit.

Sedan 2014 har mer än fem miljoner arbetstillfällen skapats, varav nästan 20 procent i nya former enligt EU-kommissionen. De hävdar också, precis som jag, att de nya anställningsformernas förmåga att anpassas till förändringar i ekonomin har gjort det möjligt att utveckla nya affärsmodeller. Personer som tidigare varit utestängda har kunnat ta sig in på arbetsmarknaden igen.

Men det har också skapat problem – instabilitet och allt lägre förutsägbarhet i vissa anställningsförhållanden, framför allt för arbetstagare i de mest otrygga situationerna.

Genom att ta tillvara de möjligheter som finns inom EU förbättrar vi levnads- och arbetsvillkoren i medlemsstaterna ...

Arbetsvillkorsdirektivet fyller en viktig funktion. Det är bara att konstatera. Genom att ta tillvara de möjligheter som finns inom EU förbättrar vi levnads- och arbetsvillkoren i medlemsstaterna och det är bra för Sverige, eftersom det leder till minskad risk för dumpning av löner och arbetsvillkor.

För mig som socialdemokrat är det oerhört viktigt att driva på för ett socialt Europa. Arbetstagares rättigheter, vanliga människors livs- och arbetsvillkor, ska prioriteras. Det är så vi skapar ett Europa som håller ihop, där vi konkurrerar med kunskap, innovationer som grön teknik - inte med låga löner och otrygga arbetsvillkor. Arbetsvillkorsdirektivet är en viktig pusselbit för att åstadkomma detta.

Olle Ludvigsson

Ledamot i Europaparlamentet (S)

Annons