Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Unenge

FOLK/VISA. Efter 25-årsjubileumet med Örebrogruppen Tullamore Brothers och den Irland-inspirerade plattan ”Still going wrong” satsar gruppens huvudsångare och gitarrist, Olle Unenge, vidare med soloalbumet ”Det kunde förvisso vara värre”. Underrubriken som lyder ”10 sånger från Traneberg till grekiska öar” tar oss med på en omväxlande musikresa, där nostalgi från uppväxttiden i stockholmska Traneberg möter grekiska upplevelser och miljömedvetna inslag som i starka upptempolåten ”Flod på väg”.

Unenge avslöjar en icke oväsentlig talang både som sångare, musikmakare och lyriker. Rösten är inte märkvärdig men behaglig, speciellt tillsammans med bakgrundssångerskorna Kajsa Zetterlund (även fiol) och Nana Johansson. Desutom består orkestern av en överraskande mix av, som Unenge så riktigt påpekar, ”hårdrockare, jazzbasist och grek-musikanter”.

Exempelvis glänser Mats Lindström på elgitarr, som omväxling till den annars i stort sett akustiska inramningen. Ett lovande album som spelats in i Örebro och i Styrsta vid Hjälmaren, med Jocke Dubbelman som producent.