Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olles Bok och Lek är till salu

Olles Bok och Lek i Laxå är till salu. Eva Walfridsson pensionerar sig efter tio år på övertid. Dottern Monica antar nya utmaningar med att ta över Lek och Bo i Askersund.

En epok avslutas nu när Eva Walfridsson väljer att annonsera ut företaget under rubriken, Till salu.

– Min far Olle Svensson startade affären 1965, sedan övertog jag den 1972, berättar Eva.

Under senare tid har Eva mer och mer känt för att trappa ner och avsluta det yrkesverksamma livet.

Tar över i Askersund

Dottern Monica har arbetat vid sidan av sin mor i 32 år, och när mamma nu säljer så vill hon gå vidare med nya utmaningar.

– Ska jag göra nåt nytt i livet så ska jag passa på att göra det nu, säger dottern.

Därför har hon tackat ja till att ta över rörelsen Lek och bo i Askersund. Det gör att hon nu för första gången får driva ett företag som sitt eget.

Vad har du som affärsidé i Askersund?

– Dels ska jag driva den som Lekiabutik, men också med presentavdelning, ungefär med samma sortimentsidé som där var tidigare, förklarar Monica.

Den 15 mars tar hon över i Askersund och nyöppnar sedan den 24 mars. Men innan dess kvarstår förstås mycket jobb med att avveckla rörelsen i Laxå. Det har samlats en hel del under åren som måste tas reda på. Samtidigt jagar mor och dotter köpare som kan driva laxåbutiken vidare på ett bra sätt.

– Det finns intresserade, så jag har gott hopp om att vi ska hitta en bra lösning här, säger Eva.

Men lite vemod känner de båda förstås.

– Vi har ju trivs båda två med det här. Men nu vill jag ha det skönt, göra vad jag vill och kunna koppla av i sommarstugan i sommar, säger Eva.

– Jag kommer förstås att sakna Laxå, men nu vill jag ta chansen och pröva på butikslivet i Askersund, säger Lek och Bo:s nya ägare, Monica Walfridsson.