Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ologiskt med fulla uteserveringar

Man kan inte annat än bli förvånad när man läser i tidningen att det var cirka 300 pers som var på Frimis när de öppnande.

Var är det personliga ansvaret och var är verksamhetens/restaurangens ansvar då? Föreningar, idrottsrörelsen, kyrkor och samfund gör så mycket de kan för att ta ansvar för att inte öka smittspridningen, inte var mer än 50 st i en samling. Flera kyrkor spelar in sina gudstjänster, föreningsmöten görs digitalt. Men helt plötsligt så är det inte smittspridning när cirka 300 är på ett ställe i flera timmar. Inte chans att människor var 1,5 meter från varandra i baren och vid borden. Om en kyrka skulle samla 100 st på en gudstjänst på ca 1 timme, så skulle människor kunna sitta mer långt i från varandra än de gör på Örebros inneställen, de skulle kunna gå ut genom flera utgångar utan att det blev för nära varandra eller trångt men det är inte tillåtet.

Var är logiken i detta?

”Bekymrad”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel