Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olyckliga ögonblick i en snabb sport

Annons

Replik 1

... till Jonas Ludvigsson, NA 11 januari.

Jag håller med dig att huvudskador är ett stort problem och att det sånt man vill slippa se eller läsa om. 

Jag tror inte du varit på matcherna eller sett dom senaste händelserna i Örebro Hockey. I ingen av dom tre händelserna har Örebrospelarna några intentioner att skada sina motspelare. Jordan Boucher blir crosscheckad och ramlar, reser sig och trycker mot M. Ritola med klubban som tyvärr är lite hög. Idiotiskt – ja. Ritola blir tack och lov inte skadad utan spelar vidare,. Liknande händelser sker i varje hockeymatch. Klubborna ska vara på isen inte uppe på kroppen eller i ansiktet, sen är hockey en kontaktsport så ibland blir det fel i stridens hetta.

Aaron Irvings tackling mot M. Thörnberg är olycklig och i kombination med att M.T inte försvarar sig, han är den mest rutinerade  spelaren på isen i det tillfället och han ser A. I. komma mot honom då måste han vara beredd och ta emot en tackling. Sedan ärdet otur att A.I :s axel glider upp mot M.T:s huvud och träffar olyckligt.

Marcus Weinstocks tackling mot J. Rissanen är liknande som den ovan, det blir olyckligt i slutändan. När M.W tacklar kryper J.R ner med huvudet och olyckan är framme. Om J.R håller upp huvudet är det en klockren tackling, axel mot axel. Som tur var blev han inte skadad utan kunde fortsätta spela.

Det är fruktansvärt tråkigt när såna här saker händer men hockey är en av världens snabbaste sporter, det handlar om millisekunder hur du ska agera och dom är upplärda att kunna tackla i rätt situationer Ibland blir det fel av olika anledningar och jag är helt övertygad att ingen av de här killarna har gått in i situationen för att skada.

Sedan lyssnade jag på Stefan Warg där han förklarade att som hockeyspelare måste du försvara dig själv och vara beredd , som de säger i Nordamerika ”It´s your life”. 

Lars Ekberg

Örebro

Replik 2

Kolla på NHL minst lika tufft men där är man alltid beredd att ta emot en tackling.

Läste ett inlägg av Jonas Ludvigsson i NA 11 januari som skämdes för att vara Örebroare jag är tvärtom stolt, mycket stolt!

Att tro att man i ÖHK åker runt och medvetet skadar motståndare är troligen en bild av att man inte sett på hockey överhuvudtaget eller situationerna.

Den första tacklingen för säsongen var en ful huvudtackling. Övriga mer oturliga och motståndare som inte är vakna för att det är fysiskt spel och då kan man inte böja ner skallen eller åka och titta på annat i kampsituationer.

Kolla på NHL minst lika tufft men där är man alltid beredd att ta emot en tackling.

Sedan bidrar den mindre rinken till att det inte heller går lika fort så tuffare smällar skadar mindre. I SHL gör farten att smällarna tar hårdare och skadorna för en tiondels missbedömning av den som tacklar eller tar emot blir så mycket större.

Nej Örebro är inte fulare än andra lag men spelar däremot med mycket vilja och passion och slumpen har gjort att man sticker ut negativt i år.

Heja ÖHK!

”TK”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel