Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om bussar i Östernärke: ”Ett par” är 46 på vardagar

Sluta raljera och presentera fakta samt källor när ni uttalar er om busslinjer. Vilken statistik grundar Region Örebro och alla andra ”tyckare” sig på när det gäller linje 722?

När det gäller förslaget att lägga ner vissa busslinjer har uppgiften ”ett par” resande per tur figurerat. Var finns då denna uppgift? Läser man Region Örebro läns egen rapport ”Utvärdering av regiontrafiken i Örebro” gäller detta antal resande endast på helger. I rapporten står:

”På helgerna när linjen går mellan Odensbacken och Hampetorp är resandet mycket lågt. Under perioden som analyseras är det endast ett par påstigande vid Hampetorp.”

Men hur ser det då ut på vardagar? Enligt samma rapport är det 46 påstigande på linjen/vardag. Ingen har nämnt den siffran.

Av rapporten framgår dessutom att antalet resenärer per tur är högre än statistiken visar ”då det ibland är en buss som kommer från till exempel Hampetorp eller Brevens bruk som går vidare mot Örebro. Om de resenärerna inte stämplar igen missas det påstigande på linje.”

Den som reser med bussen till Hampetorp registreras alltså inte.

Personer som uppenbarligen inte läst denna rapport raljerar om linjen som ”lyxåkning och limousine”. Har ni kanske annan statistik? Eller uttalar ni er baserat på ”hörsägen”?

Det är skamligt. Hoppas dock att beslutsfattare har fakta som är korrekt när de fattar beslut. Visa vilka dokument och uppgifter ni grundar beslutet på så kan både ni och beslutet respekteras.

46 resande är fler än två

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel