Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande skadegörelse i replokal

Blå målarfärg på väggar, fönster och möbler. Nedgrisat i köket. En tömd brandsläckare vars innehåll har runnit längs väggarna. Skadegörelsen inne i replokalerna vid Galfa är omfattande. Nu överväger företaget att sluta med uthyrning.

Skadegörelsen i huset som Galfa äger upptäcktes på måndagskvällen av några som repar i lokalerna. Den har troligen inträffat i söndags eller måndags, berättar Klas Stjernström, vars familj äger företaget.

På en våning har man lekt med en brandsläckare och tömt dess innehåll på golvet. I köket har man grisat ned med kaffe och diskmedel över bänkar och golv. I kaffebryggare har man hällt cornflakes.

– Så otroligt barnsligt, suckar Klas Stjernström när han visar förödelsen.

Värst åtgånget är ett rum där även Askersunds modellflygklubb har sin verksamhet. Där har gärningsmännen fått tag på en burk blå färg som målats med penslar och en sopkvast över bord, fönster och väggar. Stolar har slagits sönder.

Lokalerna har Galfa ingen användning av själva, förutom att de har lager i huset. Därför har ledningen tyckt det varit bra att kunna hyra ut till framför allt studieförbund, som använt dem som replokaler. Uthyrningsverksamheten gör man dock ingen vinst på, så om den bara innebär merkostnader så överväger Galfa att sluta med den.

– Vi har tänkt att renovera båda husen med start i vår. Det känns som om det kan kvitta att fortsätta hyra ut om folk inte kan sköta en så enkel grej som att låta andras saker vara, säger Klas Stjernström.

Frågan ska diskuteras i företagets styrelse. Tills vidare blir det ny kod till kodlåset och striktare rutiner för dokumentation av vilka som varit i lokalerna.

– Det schystaste vore ju om de som gjort det här skulle erkänna och göra rätt för sig. Då finns det chans för andra att vara kvar, säger Klas Stjernström.

Han har polisanmält skadegörelsen.