Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omflyttningen stoppadpå Tallåsens äldreboende

Den stora omflyttning som var planerad bland personalen på Tallåsens ädleboende på måndag blir inte av. Det beslutade socialchef Bella Kronman i fredags förmiddag.

Annons

- Vi börjar om på ny kula. Förändringar ska ske, men de får ta den tid det tar, säger Bella Kronman. Därmed sker inga förändringar på Tallåsen på måndag.

Tillsammans med äldreomsorgschef Susanne Larsson diskuterade de med  enhetscheferna på Tallåsen och informerade  sedan personalen på Tallåsen i fredags förmiddag.

En extern konsult ska anlitas för ett nytt förändringsarbete. I det ska personalen bli delaktig och det ska skapas referensgrupper med anhöriga.

- Det här var otroligt skönt. Jag tror även det innebär en nystart för personalen. Jag ställer gärna upp och engagerar mig när man nu vänder blad, säger Leif Svensson .

Tillsammans med Björn Persson har han som anhörig de senaste veckorna jobbat intensivt för att få till en förändring av  omorganisationen. Den hade inneburit att merparten av personalen skulle byta arbetslag med många okända ansikten för de gamla till följd.

- Det hedrar socialchefen, nämndens ordförande och äldreomsorgschefen att de lyssnat till oss, säger Leif Svenson.

Anhöriga på mötet i torsdags kväll kunde redovisa mycket fakta. Det  tror han bidragit till förståelsen från ansvariga tjänstemän och politiker.

Annons