Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omorganisationen i Kumla: Meningen är att förändringen ska bli bra – för alla

 
Hemtjänsten omorganiseras i Kumla
Visa alla artiklar

Annons

Replik

Det är så klart tråkigt när en medarbetare (Vem gynnas av omorganisation? insändare i NA den 19 februari) känner sig missnöjd och det är vår högsta ambition att våra medarbetare mår bra och trivs på sitt jobb. Det är grunden till en bra verksamhet och nöjda brukare.

Syftet med omorganisation inom hemtjänsten i Kumla kommun är bland annat att förbättra personalkontinuiteten för våra brukare, att tänka på vår miljö genom färre bilar i centrum och att förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare – såväl undersköterskor som enhetschefer, genom mindre arbetsgrupper.

Dagens sex hemtjänstgrupper blir istället fyra och de kommer fortsatt att bestå av våra ordinarie medarbetare inom hemtjänsten. Det kommer att finnas personal kvar inom alla grupper som våra brukare känner igen och tillsammans med nya kollegor kommer de att se till så att våra brukare får den trygghet som de behöver. Detsamma gäller för sjuksköterskor och arbetsterapeuter.

Under omställningen kommer vi att arbeta efter samma rutiner som vid introduktionen av nya medarbetare. I linje med socialförvaltningens värdegrund, Din trygghet – vårt jobb, är det viktigt att våra brukare känner sig trygga med den service vi ger och att vi bemöter dem på ett respektfullt sätt. Under mars månad kommer våra enhetschefer att kontakta alla våra brukare och berätta om förändringarna, utifrån deras individuella behov.

Vi tror på den här förändringen och har stora förhoppningar på att det kommer bli bra, både för medarbetare och brukare när det nya väl är på plats.

Gabriella Mueller Prabin

socialchef i Kumla kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel