Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtyckt golfskola med hyss och överraskningar

54 barn och ungdomar mellan sex och 20 år utvecklade förra veckan sina färdigheter i golf. För att hålla motivationen på topp innehöll golfskolan både hyss från ledarna och eget ansvar.

Annons

– Deltagarna får inte bara lära sig spela golf. Mycket lek och att lära sig ta ansvar ingår också, berättar Johan Danielsson, som varit ledare i sju år.

Askersunds golfklubb hoppas att golfskolan, som anordnas för andra året, ska öka golfintresset och få in fler juniorer till klubben. Ambitionen är att fortsätta varje år.

– Många har blivit väldigt duktiga och vi har jättekul, säger Olle Arnell, som också leder gruppen.

På topp

Så här sista dagen på veckan är stämningen på topp. Dagen inleds med att alla får öva på att slå långa slag.

Efter ett tag utmanar Johan en av eleverna, Daniel DK Karlsson, i en tävling om vem som slår längst. Men när Daniel ska slå går bollen sönder, det ryker och många förvånas över hur han kunde slå så hårt. Snart avslöjas att Johan bytt ut bollen mot en plastboll fylld med rök.

Morgondagens proffs

Bland deltagarna finns kanske morgondagens golfproffs.

Ambitionerna och drömmarna finns, men de flesta spelar för att det är roligt. Arvid Brorsson kan inte bestämma vad som varit roligast, men är nöjd med veckan.

– Jag har blivit bättre på att slå långt, och på närspelet. Jag har också träffat nya kompisar, säger han och får medhåll av Niklas Lindberg. Båda har spelat golf i några år redan.

Nytt för i år är att golfskolan genomförs två gånger. Nästa tillfälle är under vecka 31. Alla upp till 21 år får delta.

Veckan avslutas med en tävling, där alla deltagare får pris. Många tycker att tävlingarna är det roligaste med golf, men det finns också de som är ganska nervösa. Sammanbitet går de ner till klubbhuset för att äta lunch innan veckans ”examen” startar.

Annons