Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Önskan om bärbara datorer

Två lärare på Skogstorpsskolan önskar att alla deras elever i skolår 4 och 5 ska ha bärbara datorer. De har lämnat in en ansökan om detta till barn- och utbildningsnämnden.

Karin Åkesson och Mattias Landmark skriver i sin ansökan att de häpnar över elevernas entusiasm i skolarbetet. Med hjälp av olika dataprogram har eleverna såväl skapat egna bildspel, skrivit deckare och påbörjat inspelning av radioprogram.

Problemet är bara att det endast finns ett fåtal fasta datorer centralt på enheten Cerise, där Karin Åkessons och Mattias Landsmarks elever går. Det gör att det blir väldigt tungjobbat. För att komma vidare i användandet av datorn ansöker nu därför lärarna om 65 000 kronor ur barn- och utbildningsnämndes anslag för utvecklingsarbete, där pengarna skulle gå till inköp av bärbara datorer.