Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Önskar förståelse för snabba avbokningar i influensatider

Så här i förkylnings- och influensa tider hade man önskat lite mer förståelse för att bokade besök hos tandläkare eller läkare kan bli inställda samma dag.

Jag arbetar i kommunal verksamhet där det, som alla vet, är låg bemanning då kommunerna ska alla spara pengar. Det innebär att vi på golvet är väldigt sårbara samtidigt som få vikarier finns tillgängliga.

Ett inplanerat läkarbesök,med sökt Tim semester går inte att genomföra om kollegan eller kollegor sjukskriver sig samma dag. Alla kan bli sjuka och behöva stanna hemma utan att känna att man sviker sina kollegor. Jag förstår att det ställer till det för läkare eller tandläkare, men så här ser den bistra verkligheten ut för många.

Att då tvingas betala för en sen avbokning känns inte ok. Situationen är ju utanför min kontroll. Ska jag be min kollega om kopia på sjukintyg eller ska min chef skriva ett intyg om personalbristen med inställd Tim semester?

När det åt andra hållet blir inställt på grund av sjukdom på läkare eller tandläkare borde jag då få samma summa tillgodo?

Bara en tanke.

”Inställt”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel