Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ont om plats att sitta på för en som har ont

De nya bussarna i Örebro stad ger mig ont i magen. De har så få sittplatser. Många tvingas stå upp under bussfärden.

Jag kan till viss del styra så att jag inte behöver åka i mitt i värsta rusningen men även då är alla sittplatser upptagna. I rusningstrafik är det en ren skräckupplevelse. Långa köer in, vakter som skriker ”längre bak i bussen, längre bak i bussen” och inte en enda ledig sittplats.

Vi, som av olika skäl, inte kan stå upp under färden, vi har ingenstans att ta vägen. Valet är att stå eller avstå resan. Tänk om vakterna som skriker, först kunde höra med kön om det fanns några med speciella behov som behöver en sittplats. Eller allra bäst, tänk om det funnits flera sittplatser, så att de som behöver sitta finge en sittplats och inte bara de som först kom in i bussen.

Men, numera är inte bussen till för alla. I sin iver att få med så många som möjligt så glömde beställarna att alla inte är unga eller friska. I sin iver att få med flera rullstolar och barnvagnar så glömde de att det finns flera kategorier som har behov. Vi är många, som av olika skäl, behöver en sittplats. Men, åka i rusningstrafik är nu en omöjlighet, vi tvingas avstå.

”Trasiga leder”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel