Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Operakontor ska öppna

Opera på Skäret ska bli en tydligare del i Kopparbergs centrumbild. På måndag invigs det operakontor som ingår i den strategin.

– Tanken med operakontoret är att vi ska finnas mitt i byn. Det har varit ett bekymmer när vi bara har funnits i Skäret. Vi har inte alltid varit en självklar del i det lokala livet för alla i Kopparberg, säger Sten Johannisson-Thörne, ansvarig för operans marknadsföring och försäljning.

När bokhandeln i Kopparberg stängdes försvann också Opera på Skärets biljettförsäljare på orten. En lösning behövde hittas omgående och det blir alltså att öppna ett operakontor i Kopparberg med adress Kristineplan 1.

Ska synas rejält

– Från den 15 mars ska operabutiken vara öppen under kontorstid på vardagar. När det sedan sker speciella arrangemang i Ljusnarsberg så utökar vi öppettiderna tillfälligt.

För att förbipasserande ska se att här finns det ett operakontor så ska en skylt monteras upp som berättar om detta.

– Vi ska visa att vi finns. Från alla frågetecken som varit om framtiden för Opera på Skäret och begravningsruriker, till svaga förhoppningar till att vi nu kan visa att vi ger full gas inför sommaren.

Ambitionen är att operabutiken ska få flera funktioner. Först och främst ska det förstås säljas biljetter till föreställningarna i Skäret. Kontoret ska också bli en kulturell träffpunkt och främja möten mellan människor och bidra till att sprida information även om andra kulturyttringar i trakten.

– Idén med operabutiken ska få växa fram allt eftersom. Vi jobbar till exempel med att få hit en fotoutställning om arbetet på Skäret från sågverk till sångverk.

På invigningsdagen går arrangörerna ut med ett specialerbjudande till besökare att köpa två biljetter till sommarens föreställning La Bohéme till priset av en biljett.