Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Operakul för barn och känslosamt för vuxna – Örebro kammarmusikförening bjuder in till säsongsavslutning

Örebro kammarmusikförening avslutar vårsäsongen med dubbla föreställningar. På söndag blir det opera för de små och klassiskt för de stora när Operakul samt Malin Hartelius, Stjernström och Jacquon gästar Betlehemskyrkan.

Annons

Gruppen Operakul spelar "Bland hjältedåd och kärlekskval" om anonyma kärleksbrev och förtrollningar för barn i åldrarna fem till tio år. Föreställningen innehåller musik ur operar av Gluck, Mozart, Verdi och Puccini.

"Genom att bjuda barn på fantastisk musik, starka känslor, flärdfulla klänningar och kostymer vill vi ge dem en upplevelse utöver det vanliga. Under föreställningarna för vi hela tiden en dialog med publiken, engagerar dem i handlingen och får dem att sjunga med. Vår förhoppning är att publiken ska bära med sig känslan att opera är kul – operakul!", skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Därefter intar Malin Hartelius, Stjernström och Jacquon scenen för att spela ett program som de beskriver som klassiskt, elegant och känslosamt. Med musik av Debussy, Spohr, Schubert, Mozart, Nazareth och Bernstein.

Malin Hartelius hoppar tillfälligt in för Lisa Larsson som skulle varit konsertens solist men som fått lämna återbud på grund av sjukdom.