Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operan öppnar eget kontor

Blomsterhandel, skoaffär ... Lokalen på Kristineplan i Kopparberg har rymt många olika verksamheter genom åren. Nu ska den bli informations- och biljettkontor åt Opera på Skäret.

Annons

När Frödins bokhandel la ner verksamheten försvann Opera på Skärets möjlighet till biljettförsäljning i byn.

För att råda bot på det öppnar de nu ett eget kontor i centrala Kopparberg.

– Operan ligger fyra kilometer utanför Kopparberg och blir på alla sätt alltid på sidan av huvudorten. Nu blir vi i stället en del av Kopparberg, säger Sten Johannisson Thörne, ansvarig för operans marknadsföring och försäljning.

Viktig närvaro

Närvaron i byn är viktig och kontoret kan inte ha en bättre placering, anser Johannisson Thörne.

– Vi måste marknadsföra oss och med den här placeringen så kommer vi att synas ordentligt för alla som passerar genom Kopparberg.

Just nu renoveras lokalen. Samtidigt rivs det gamla kontoret och personalutrymmet ute på Skäret, vilket innebär att personalen ute vid operan just nu står utan kontor.

– Den delen var helt multen och var tvungen att rivas. Det byggs förvisso nya utrymmen ute på Skäret för personal och artister, men med ett kontor i byn blir det inte lika kännbart.

Planen är att kontoret ska hålla öppet varje dag under turistsäsongen. Däremellan ska skyltfönstret användas till marknadsföring av operan.

Huruvida Opera på Skäret har råd att finansiera ett dagligt öppethållande återstår dock att se.

– Förhoppningen är att vi genom den här exponeringen ska få en merförsäljning.

Tanken är att kontoret ska öppna den första mars – samtidigt som biljetterna till sommarens operaföreställning La Bohème släpps.

Annons