Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Operan söker barnkör

Det är inte särskilt ofta barn är med i operaföreställningar. Till årets uppsättning på Skäret behövs dock en barnkör med 12-14 barn.

– Vi lägger just nu ut lite krokar här och var för att hitta de här barnen, säger Anna-Carin Niclasson, operans producent.

Det viktigaste är att barnen tycker om att stå på en scen. Lika viktigt är även att barnen verkligen kan vara med under de tre veckor som föreställningen ges, så att det inte krockar med semesterresor och skola.

– Sedan ser vi gärna att de kan sjunga, och det även om barnen kommer att backas upp av några yngre tjejer i den stora kören, säger Niclasson.

Operan har inte varit i kontakt med de befintliga körerna i närområdet eftersom de inte vill gå in och störa i den befintliga verksamheten.

– Det här ska ligga helt utanför allt ordinarie arbete och utföras på frittiden av de som verkligen känner att de vill vara med.

För att underlätta arbetsbördan ska barnen delas in i två grupper, så att de inte behöver delta i alla föreställningar.

Barnen ska delta i La Bohème som både sångare och statister. De barn som vill vara med i kören bör vara i åldern 8-12 år. En del italienska små fraser ska läras in och då underlättar det om barnen kan läsa.

Niclasson tror att det här kan bli en rolig upplevelse för de barn som tycker om att spela teater och att stå på en scen.

– De ska prova ut och bära såväl kostymer som masker, vilket barn brukar tycka om att göra. Det här kan bli en mycket speciell resa.