Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre vård med höjd skatt

Annons

Nu har mina tankar besannats vad gäller entreprenörer i vården. 15 undersköterskor har sagt upp sig från Sirishof som i dag bedrivs av en entreprenör. Neddragning av antalet timmar har minskat jämfört med kommunens tidigare bemanning. Och hur många sjuksköterskor med full kompetens har man haft från entreprenören?

Allt det som nu sker har våra styrande politiker bestämt. Hur kommer man att lösa problemet på Sirishof? Det är givetvis entreprenören som ska lösa detta men hur? Men faktum kvarstår, ansvariga är Örebro kommun med sin moderatpolitik om entreprenörskap. Måste man efterlikna den politik som man eftersträvar centralt i partiet?

Jag själv bävar för hur jag ska få ett bra avslut på mitt liv, eftersom jag börjar bli till åren med krämpor och ganska snart kanske måste se mig om efter ett boende som är annorlunda än det jag har i dag och där jag kan få den hjälp jag behöver med måltider, allmän vård med mera. Finns det inga vettiga politiker i kommunen längre? Den skattesänkning som man nu talar om i kommunen borde i stället bli en höjning av skattekronan för att tillgodose bland annat oss gamla med en bra vård och ett värdigt leverne.

Med många år som löntagare och med ganska god lön ställer man sig frågan varför inte jag ska få ett drägligt liv i livets slutskede med stora skatteinbetalningar? Ni som beslutar blir också gamla en dag och borde förstå att detta som jag beskrivit i korta ordalag är viktigt.

Har även från kyrkogårdsförvaltningen fått meddelat att jag som förvaltar två gravar kommer att få betala för gräsklippning runt gravplatsen. Vad är då den kyrkoskatt jag betalat värd? Det är kanske läge att gå ur Svenska kyrkan och låta gravplatserna förfalla.

Örebro

”Cabben”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons