Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussarna ska gå även på natten

Annons

Örebro är och ska vara en levande stad. En viktig del i arbetet att göra Örebro mer attraktivt är att staden har ett kultur- och nöjesliv där alla kan delta. Socialdemokraterna vill ha mötesplatser som attraherar både ung som gammal. Lika självklart är också att örebroarna ska kunna besöka familj och vänner även på helger. Oavsett skälet ska man som örebroare kunna åka buss på de tider som behovet av bussresor är som allra störst.

En förutsättning för det är att det går bussar i Örebro, även på nätterna. I en stad av Örebros storlek bör detta vara en självklarhet.

I NA har vi de senaste dagarna kunnat läsa arga och upprörda reaktioner på det nya busslinjenätet och de nya tidtabellerna som börjar gälla den första april. Många busslinjer kommer från och med nu sluta gå redan vid klockan 01.00 de dagar som många vill åka buss sent för att kunna ta del av Örebros nattliv.

Dessutom tas samtrafiken bort. På dagtid är detta bra. Det snabbar på busstrafiken, då bussarna inte behöver stå stilla under lång tid. Den som ska byta buss kan få vänta några minuter på nästa buss, men då bussarna ska gå tätt ska det inte behöva dröja länge. Men nattetid går bussarna inte lika ofta och ska man byta buss i stan, exempelvis om man har varit i ladugårdsängen och ska byta till bussen som ska gå till Hovsta en lördagnatt, måste man åka från Ladugårdsängen med sista bussen klockan halv ett, för att sedan vänta vid USÖ i 40 minuter på bussen till Hovsta. Har man riktig otur tvingas man dessutom gå genom hela stan för att få byta buss, mitt i natten.

För oss socialdemokrater är den tanken fullkomligt oacceptabel. Sent på kvällar och nätter, när behovet av trygghet är som störst för örebroarna, bör det givetvis gå bussar där och när folk vill resa. Numera ska vissa bussar sluta gå redan vid 01.00 och det skapar, förutom en ökad otrygghet, också en orättvis klyfta mellan dem som har råd att ta en taxi hem och alla andra.

Vi vill att frågorna om när bussarna ska gå lyfts till en politisk diskussion. Vi vill också att samtrafiken behålls nattetid och har inget gjorts kommer vi att ta med oss frågan efter valet i höst. Socialdemokraterna vill att örebroare ska kunna åka buss även på kvällar och nätter.

Jonas Karlsson

Oppositionsråd (S)

Carina Dahl

Oppositionsråd (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons