Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än finns det hopp om att skapa världens bästa vård 

Sverige har varit ganska duktigt på att kunna stoltsera med ”världens bästa sjukvård” genom åren.

Annons

Det finns fortfarande mycket goda möjligheter till en fenomenal sjukvård; vi har vårdpersonal som besitter kunskap, kompetens och vilja, vi har fantastiska tekniska möjligheter och vi har potential att kunna erbjuda en jämlik vård till hela vår befolkning.

Men dagens fokus handlar inte längre om att bli bäst, utan om att ge svensk sjukvård första hjälpen.

Ständigt återkommande i media; hur löser vi sjuksköterskekrisen? Allra helst skulle man önska att det gick att förändra redan i morgon, eller i går, men det finns ingen enkel genväg. Men det existerar faktiskt realistiska lösningar som bara väntar på att få arbetas med, och ju snabbare vi tar tag i problemen, desto bättre.

Vårdförbundet har länge signalerat att det barkar åt en gigantisk kris inom svensk hälso- och sjukvård. Tyvärr har arbetsgivare och ansvariga politiker agerat alldeles för långsamt, något som resulterat i att det nu är fullständig katastrof på många ställen runt om i landet. Vi får i princip dagligen rapporter om att den ena avdelningen efter den andra är på väg att haverera, legitimerad personal varnar för bristande säkerhet och det skriande behovet av utbildade, helst erfarna, verkar öka för varje minut.

Det utbildas fler sjuksköterskor än någonsin. Trots det råder det brist på just sjuksköterskor. Varför?

För det första kräver vården fler händer på grund av att den är alltmer komplicerad med fler och fler tidskrävande behandlingar och utredningar. Sedan finns det en brist på specialistutbildade sjuksköterskor, och det är just specialistkunskap som behövs i och med att vården blir allt mer komplicerad i sig.

För det andra så är det stor rörlighet inom branschen. Det ser inte ut som förr, att man tog en anställning efter att man examinerats och stannade kvar där tills pension. Varför skulle inte vårdens professioner också välja den arbetsplats som erbjuder bäst lön, smartast schema och störst utvecklingspotential? Så har det sett ut inom andra yrken länge; är du inte nöjd så byter du jobb. Eller till och med yrke.

Låt oss blicka framåt. Fungerar vården utan sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor? Kan vi ersätta dem, låta någon annan utföra deras jobb och stilla se på när en efter en lämnar kommunal och landstingsansluten vård?

Det enkla svaret är nej. Således måste vi bemöta, de inte helt orimliga kraven, från yrkesgrupper som alltför länge hamnat i skymundan vad gäller status, lön och utveckling. 225 000 behöver rekryteras till vården innan år 2023!

Egentligen är ekvationen enkel. Om man som arbetsgivare erbjuder villkor som är tillräckligt attraktiva så har man stor möjlighet att rekrytera, men också behålla den personal man redan har. Eftersom det är politiskt styrda organisationer som de allra flesta inom vården arbetar i så är det också hos våra förtroendevalda politiker som ansvaret ligger.

Vårdförbundet arbetar ständigt med att försöka påverka våra politiker, men det är minst lika viktigt med samhällets förståelse och stöd.

En annan viktig fråga är också utbildningen. Mellan tre och fem år på universitet måste löna sig, något det inte gör i dag. Vårdförbundet har ett väl genomarbetat förslag på en utbildningspolitisk idé, något man redan nappat på i flera delar av vårt land.

Vi behöver också se över arbetstider, vården fortgår under dygnets alla timmar. För att orka arbeta ett helt yrkesliv måste arbetstiden vara hanterbar och inte medföra arbetsskador. Forskning visar att obekväm arbetstid orsakar en ökad risk för flera diagnoser, bland annat bröstcancer och svåra sömnstörningar.

Det är fantastiskt att arbeta i vården och det finns inget som värmer så mycket som att kunna stötta, lindra och bemöta patienter och anhöriga under sin arbetsdag. Den kunskap som anestesisjuksköterskan, distriktssköterskan, barnmorskan, biomedicinska analytikern eller röntgensjuksköterskan innehar är egentligen ovärderlig.

Vi som arbetar inom vård och omsorg brinner för våra yrken och har en enorm kunskap om dig och dina anhöriga och vill kunna fortsätta utveckla yrket och vården för att Sverige ska få den allra bästa i världen. Så det är väl inte helt orimligt att lönenivån och de generella arbetsvillkoren ska motsvara ansvar, utbildningsnivå och kompetens?

Vårdförbundet står till förfogande när det gäller förslag till konkreta lösningar på vårdkrisen – vi var redo redan i förrgår.

Legitimerad sjuksköterska och barnmorska

Styrelseledamot Vårdförbundet

avdelning Örebro

Åsa Mörner

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons