Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekeroth: Judarnas största problem i dag är invandringen

Svar till Lars Ströman (NA 11/12)

Annons

Lars Ströman och jag debatterade för ett antal år sedan frågan om de så kallade ensamkommande flyktingbarnen, där han ivrigt försvarade bluffen medan jag klargjorde att det just var en bluff. Vem som hade rätt i den debatten framstår väl i dag som helt självklart, även om jag misstänker att Ströman antingen förträngt det eller har rört ihop en massa undanflykter.

Lika fel som Ströman hade då, lika fel har han nu när han försöker utmåla mig och Richard Jomshof som antisemiter (11 december 2017). Jag undrar stillsamt var Ströman var någonstans när jag för 15-20 år sedan varnade judiska församlingar runt om i Sverige just för antisemitismen från arabisk/muslimska invandrare? Troligen uppe på något rosa fluffigt moln yrandes om mångkulturalismens förträfflighet och hur bra alla olika grupper kommer överens.

I de sammanhangen har jag rätteligen kritiserat de judiska organisationer som liksom Ströman skapat problemen genom stödet för massinvandringen

Själv har jag judisk bakgrund och har i många år försökt få det judiska samfundet i Sverige att erkänna varifrån problemet kommer i dag: från de invandrare som bland annat Ströman önskat få in i landet. I de sammanhangen har jag rätteligen kritiserat de judiska organisationer som liksom Ströman skapat problemen genom stödet för massinvandringen. Observera att det var Strömans egen fantasi som fick ihop att judarna är en del av den stora muslimska konspirationen. Det var inget jag sa. Jag sa att de är nyttiga idioter och det står jag för. För faktum är: judarnas enskilt största problem i Sverige eller Europa i dag är den invandring de allt som oftast välkomnat. Det ska noteras att vissa judiska grupper inom gruppen, en nyans som Ströman troligen inte förstår alls, i stor utsträckning förstår och håller med mig i det jag säger.

Vi har nämligen för länge sedan identifierat det Ströman aldrig lyckades med: varifrån antisemitismen kommer.

Faktum är att både min och Richards insatser i det här landet har gjort långt mer för att försöka stävja antisemitism än vad den självgode Ströman någonsin gjort. Vi har nämligen för länge sedan identifierat det Ströman aldrig lyckades med: varifrån antisemitismen kommer. Med den politik jag och Richard står för hade dessa problem aldrig ens uppkommit i Sverige. Med Strömans politik däremot har problemen förvärrats och cementeras.

Det blir komiskt att lyssna på en som Ströman som nu ska låtsas vara någon förkämpe mot antisemitsm. En man som inte ens hade förmåga att genomskåda ensamkommandebluffen. En man vars idéer lagt grunden för antisemitismen i Sverige.

Mot detta står en SD:are med judisk bakgrund som för länge sedan förutspådde och försökte förhindra utvecklingen. I ljuset av det sover jag faktiskt väldigt gott om natten.

Kent Ekeroth

Sverigedemokraterna, riksdagsledamot

Svar direkt:

Kent Ekeroth håller alltså fast vid det han sade, det vill säga judarna är nyttiga idioter för muslimerna, ett klockrent antisemitiskt uttalande. Hans judiska bakgrund spelar ingen roll i det sammanhanget.

2. Jag vill ge två citat ur min artikel om ensamkommande från år 2013: Visst finns det de som ljuger som sin ålder. Men berättelserna om ensamkommande barn handlar också om familjer som skickar i väg sina barn för att undvika krig och förföljelse. Men att läsa innantill är kanske för jobbigt för Kent Ekeroth. Hela artikeln finns på nätet.

Lars Ströman

Politisk redaktör, NA

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons