Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En minoritet som tvingades att anpassa sig

Annons

Replik till Pia Danielsson och Antti Ahtiainen (NA 16/12)

Ni verkar båda väldigt integrerade i dagens Sverige, gratulerar till det. Och hur blev ni det, jo genom självassimilering, ni anpassade er efter majoriteten trots begränsningar i välfärdssystemet... men ni gjorde det genom assimilering.

Man var helt enkelt tvungen att lösa sin egen situation, något helt annat än dagens ”ge politik utan motkrav på eget ansvar”.

Vi kan dock enas om att dagens inflyttning inte har så mycket att göra med dåtidens, landets behov och de nyanländas behov/tillförande är helt ojämförbara.

”Sluta då politiker/media att med att dra paralleller mellan epokerna”.

Att beslutsfattarna politikerna dröjde ända till år 2000 innan man gav minioritetsstatus till exempelvis finnarna är en skam, ett folkslag som funnits i Sverige längre än staten Sverige! Till råga på allt bland dom sista i EU !

Ett minioritetserkännande betyder att man får skyldigheter gentemot dessa och att staten kan förlora ”mark och makt”.

Jag jobbade mycket med frågan, reste runt i Europa och träffade andra minioriteter, minioritetsgrupper varit erkända länge i sina länder och därmed var tydliga grupperingar i sina respektive hemländer.

Jodå, vi var också en tydlig folkgrupp när jag växte upp på 70-80-talet, vi kallades ”jävla finnjävlar”. Respekterad då?, nää.

Men landet Sverige förtjänar bättre än dagens förda politik, landet förtjänar nya invånare som blir samhällsbyggare under eget ansvar!

Ask not what your country can do for you...”

Mika Juntunen

Fellingsbro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons