Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En öppen och tillgänglig polis utvecklar verksamheten

Annons

Polisens verksamhet väcker ofta uppmärksamhet och intresse bland invånarna i länet. Jag får många synpunkter om vårt arbete från medborgare och medarbetare. Synpunkter som är både positiva och negativa. Ibland får jag kontakt med människor som vill berätta att något har fungerat extra bra och att de är nöjda med polisens arbete och det bemötande som de har fått. Men jag får också del av synpunkter som belyser sådant som är mindre bra. Jag välkomnar alla åsikter eftersom de ger mig nya infallsvinklar och idéer och hjälper mig och mina medarbetare att utveckla och förbättra den verksamhet som vi inom polisen bedriver.

Polisen har ett högt förtroende hos allmänheten. Det visar undersökning efter undersökning. Örebropolisen kommer fortsätta att arbeta målmedvetet för att förbättra verksamheten och förtjäna allmänhetens förtroende. Ett öppet debattklimat är ett viktigt instrument i detta arbete. I en modern och effektiv organisation måste såväl medborgarnas, personalorganisationernas och enskilda medarbetares idéer och tankar om möjligheter till förändringar och förbättringar tas till vara.

Ett viktigt instrument för att upprätthålla det höga förtroendet är att vi utreder interna missförhållanden som vi uppmärksammas på. Om någon anser att en polisanställd har begått ett brott överlämnas ärendet alltid till en åklagare i chefsställning. Åklagaren beslutar sedan om det anmälda brottet ska utredas och hur det i så fall ska göras. Om åklagaren inte anser att det är fråga om ett brott kan ärendet istället överlämnas till Personalansvarsnämnden (PAN). Där prövas om händelsen ändå är så allvarlig att den anställde ska få en varning eller löneavdrag.

Det är värdefullt för mig att alla goda och konstruktiva åsikter kommer fram och verkligen kan göra nytta. Den grundlagsskyddade meddelarfriheten för offentliganställda är också en viktig del av den polisanställdes möjlighet att föra fram åsikter om sitt arbete, sin organisation och sin arbetssituation.

Om vi genom fortsatt dialog och öppenhet får del av varandras åsikter och budskap kan verksamheten utvecklas ytterligare. Och det kommer oss alla till gagn oavsett om man är polisanställd, invånare eller besökande i Örebro län.

Ebba Sverne ArvillLänspolismästare

Polismyndigheten i Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons