Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fatta rätt beslut utan några partipolitiska hänsyn

Annons

Grunden för Örebros framtida gymnasieskola, ”är dagens gymnasieskola”! Har du blivit trött på dagens svårförståeliga diskussion? Ge inte upp, vi kan utforma en ”Gymnasieskola för alla”, om vi nu lyssnar på varandra.

Det finns en gymnasienämnd med ansvar för innehållet och utvecklingen i skolan, men också en ekonomiskt övergripande programnämnd, som översänder pengar till gymnasienämnden för att bekosta bland annat skollokaler.

Fakta:

@NA Brödtext m pil:Elevunderlaget minskar och en ökning kommer troligen inte att bli märkbar än på flera år.

Antalet elever i gymnasieskolan, lika många som nu, kommer att uppnås med trolig början cirka 2020.

Miljoner och åter miljoner kronor blöder nu varje år, till följd av för mycket lokaler.

Omedelbara besparingar måste göras utan att kvalitet i skolans undervisning och innehåll försämras och att utvecklingsmöjlighet befrämjas för elever, personal och skola.

Ett förslag om förändringar av programplacering i kommunens gymnasieskolor och lokalförändring har presenterats och är klart för beslut. Den dialog som förutsågs har varit enkelriktad enligt personal, elever och föräldrar. Argument och förslag har inte seriöst bemötts. En totalt fastlåst position har uppkommit.

Går det att göra något bra i denna situation? Ja utan tvekan!

Vid ”Dialog-träffen” för några dagar sedan, presenterades ett alternativt förslag som var betydligt bättre än programnämndens för att uppnå besparing – inte minst för elever och personal och den framtida gymnasieskolan. Förslaget har bearbetats vidare och måste nu tas på allvar. En liten tidsfördröjning till beslut får ske, för en bra helhetslösning. Men det kräver mod att fatta rätt beslut, utan att partipolitiska poäng får avgöra.

Personligen kommer jag inte att ”darra på manschetten”, eller tveka i gymnasienämnden, att säga nej till liggande förslag, till förmån för en bättre, både nu och framtida lösning.

Lars-Ruben Fahlström

Ledamot gymnasienämnden (KD)

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons