Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler bostäder behövs om vi ska närma oss målet 25 000 invånare

Vi socialdemokrater vill leda Lindesbergs kommun i många år. Vi är beredda att fatta de beslut som utvecklar vård, omsorg och skola, vårt primära uppdrag, i framtiden.

Annons
Tallen i Frövi.  Det här området måste färdigställas, skriver Pär-Ove Lindqvist. Frövi har ett mycket bra läge i förhållande till Örebro och det måste kommunen ta vara på.Arkivfoto: Michael Landberg

Vi har modet och viljan att fatta de beslut som behövs för en stark ekonomi och effektiv kommunal organisation som kan fullfölja högt uppsatta politiska mål.

För att klara målen behövs engagerade och duktiga medarbetare som brinner för sin uppgift och stor vikt ska läggas på personalutveckling. Stora ansträngningar ska göras för att erbjuda heltid och minimera delade turer.

Vi behöver också fler människor som bidrar till ekonomin och därför måste vi bli fler invånare. Bostadsbyggandet är en nyckelfråga för Lindesbergs kommun de närmaste åren. Tomter som är byggklara ska självklart erbjudas för villor eller hyreshus men ska vi närma oss de 25 000 invånare vi vill bli behövs nya bostadsområden som Vibyn i Frövi och nya stadsdelar som Sörlunda och Parkudden i Lindesberg.

Fler invånare behövs också för att fylla pensionsavgångar inom vårt framgångsrika näringsliv, inte minst industrin, liksom offentlig verksamhet. Samtidigt är det också nödvändigt att bli fler om vi ska kunna behålla den service som består av detaljhandel restauranger och annan service.

Om vi får förtroendet att leda Lindesbergs kommun kommer stora satsningar göras de närmaste åren på att skapa jobb och att få människor i arbete. Kraftig satsning på arbetsmarknadskunskap och entreprenörskap görs tillsammans med näringslivet för att ungdomar ska ha bättre förutsättningar för medvetna studieval.

Kom i jobb är en kraftfull satsning de närmaste åren för långtidsarbetslösa.

Tillväxtkassan i Bergslagen är ett exempel hur vi kan stötta nyföretagande och generationsväxling i mindre företag.

Det livslånga lärandet som börjar med en flexibel och tillgänglig barnomsorg och aldrig slutar är en nyckelfråga för individen och samhället. Vi ska fortsätta att stärka lärarnas pedagogiska arbete med mer lärartid för eleverna för att uppnå kunskapsmålen. Via ett nära samarbete med arbetsmarknaden ska vi erbjuda gymnasieungdomar och vuxna utbildningar som leder till arbete och förbereder dem för vidareutbildning.

Likt en klick nykärnat smör på moset har vi vår ideella kultur- och idrottsverksamhet som gör ett mycket bra arbete med våra ungdomar och som också är en god marknadsförare av vår kommun både i när och fjärran. Den nya kommunala organisationen som startar vid årsskiftet ger oss större möjligheter att utveckla stödet och samarbetet med den ideella sektorn.

En månad kvar till valet. Din röst är betydelsefull för vår demokrati.

Lägg Din röst på socialdemokraterna för Lindesbergs kommun i framtiden!

Anders Ceder (S) Kommunalråd (S) Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons