Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler människor än någonsin tidigare har jobb i Sverige i dag

På valdagen i morgon avgör du vilket Sverige du vill vakna till på måndag. Ett starkt Sverige är ett Sverige som jobbar. När fler arbetar och betalar skatt är det fler som är med och bidrar till en ännu bättre vård, fler lärare i skolan och fler poliser på gator och torg.

Annons

Därför är vi stolta över att 340 000 fler människor nu har ett jobb att gå till jämfört med 2006. Nya Moderaterna kommer alltid att sätta jobben först.

Tillsammans med de andra partierna i Alliansen vill vi fortsätta att göra ett bra Sverige ännu bättre. Vi vill lägga grunden för ytterligare 350 000 nya jobb så att över fem miljoner människor har ett jobb att gå till 2020.

Vi vill ha mindre klasser och fler utbildade lärare, mer matematikundervisning och läxhjälp till alla elever. Och redan den 15 september vill vi rivstarta Sverigebygget. Genom investeringar, regelförenklingar och enklare tillgång till mark vill vi skapa förutsättningar för 300 000 nya bostäder fram till 2020, bygga nya stambanor för höghastighetståg och pröva förutsättningar för att bygga ut järnvägen i norra Sverige.

Allt det här har vi i Alliansen kommit överens om i vårt gemensamma valmanifest. Mot våra 265 gemensamma förslag finns tre utkast till vad en vänsterregering kan komma att innebära. S, MP och V har tillsammans 230 förslag men de är oense om 92 procent av dem.

Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik har Sverige EU:s starkaste statsfinanser och EU:s högsta sysselsättningsgrad. Men en ekonomi i världsklass och fler jobb är varken en naturlag eller något man kan ta för givet. I övermorgon kan Sverige stå inför ett allvarligt systemskifte som skulle slå mot jobben, ekonomin och valfriheten i människors vardag.

Med sänkta arbetsgivaravgifter för unga har Alliansen skapat möjligheter för fler unga att ta sig in på arbetsmarknaden. S, V och MP vill i stället göra det väsentligt dyrare att anställa unga. De vill dels tredubbla socialavgifterna för anställda under 23 år, dels dubblera socialavgifterna för 24-åringar. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill dessutom se en fördubblad restaurangmoms vilket ytterligare kommer att slå mot unga, då fyra av tio anställda i restaurangbranschen är unga.

Rot- och rut-avdragen gör svarta jobb vita och ger många människor möjlighet till egen försörjning, ta del av arbetsgemenskap och bidra till välfärden. Vad händer med ditt jobb om oppositionen tar bort eller minskar människors möjligheter till rot- och rut-avdrag? Hur många har råd att köpa städtjänster, snickartjänster eller annat som ingår i rot och rut om avdragen försvinner eller begränsas som S, V och MP vill?

Har du ett barn som går på en förskola eller skola som drivs i bolagsform?

Oppositionens förslag innebär kraftiga begränsningar av valfriheten inom skola, vård och omsorg. Det betyder att alla alternativ som inte är kommunala eller landstingsdrivna kommer att få svårt att överleva.Det finns ungefär 1 000 förskolor som drivs i bolagsform. 2013 var lite drygt 46 500 barn inskrivna på dessa förskolor. Vad händer med alla dessa förskolor när de förbjuds att gå med vinst?

Det finns ungefär 800 skolor som har enskild huvudman. Där gick lite drygt 125 000 elever 2013. Vad händer med alla dessa skolor när det fria skolvalet riskerar att avskaffas?  Allt detta innebär att Sverige står inför ett tydligt vägval i morgon. En röst på något av vänsterpartierna är en röst på ett systemskifte som hotar jobb, Sveriges ekonomi och välfärd. En röst på Nya Moderaterna och Alliansen är i stället en röst på en politik som fungerar och som tar Sverige in i framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons