Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatspengar borde gått till vården

Annons

Vänsterpartiet i Kumla röstade nej till aktieköpet i Örebro flygplats. Samtidigt vill Vänsterpartiet poängtera att regionen behöver flygplatsen, och att den kommer att finnas kvar utan att våra skattepengar går dit.

”Vi har ju olika kommuner och vår skattekraft ska gå till den egna kommunen, framför allt” sa kommunalrådet Lennart Eriksson själv vid två ärenden före den ödesdigra flygplatsfrågan. Sedan beslutar de ändå att kasta bort våra skattepengar i flygplatsaffären som går med 16 miljoner kronor minus varje år.

Det här beslutet är som att pissa i byxorna; det värmer en stund och sedan blir det kallt.

Ett beslut som vi reserverade oss emot.

Pengarna borde i stället ha budgeterats till vården av våra sjuka, äldreomsorgen med våra gamla, samt skolan med våra elever som behöver få mer resurser för att fixa kunskapsnivåerna.

Våra anställda behöver en bättre arbetsmiljö samt kompetensutvecklas, och samtidigt få upp lönerna.

Vad jag finner märkligt med S i och med partiets arbetarhistoria och fackliga bakgrund, är att de väljer detta ödesdigra förlustprojekt mot att offra åldringarna, eleverna och de behövande. För att inte glömma den viktiga personalen.

Samtidigt kanske de bär på en tanke om att det finns medlemmar i de kommunala facken som behöver kompetensutvecklas!?

I helhetsperspektivet ser jag nu ett av många exempel på kompetensutveckling, och det är de 54 skickliga vårdbiträdena som behöver kompetensutvecklas, för att kunna jobba som undersköterskor i en då fungerande delegation i äldreomsorgen.

En kompetensutveckling som vi tycker att arbetsgivaren ska betala. Vänsterpartiet ser en skattehöjning för att säkra verksamheten, något som vi tror att kumlingarna kommer att godta när vi höjer kvaliteten.

Vi behöver alla hjälp med kommunal service, skolgång, omvårdnad och omsorg på alla tänkbara sätt.

Vänsterpartiet värnar om alla människor i samhällets skikt, och då värnar vi även om de som redan ligger utslagna, vi värnar arbetareklassen, vi värnar den nedre och övre medelklassen, liksom överklassen.

Staffan GöranssonOrdförande för Vänsterpartiet

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons