Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar och företag tillåts lämna sorterat avfall

Annons

Alla ska kunna sortera sina sopor! Nästa vecka ska tekniska nämnden i Örebro besluta att även föreningar och företag ska ges möjlighet att lämna sitt avfall sorterat på våra återvinningscentraler, vilket de inte får i dag.

Centerpartiet är ett miljöparti som vill underlätta för människor att minska sin negativa klimatpåverkan. Därför arbetar vi för att Örebro kommun ska ha höga klimatmål och höga klimatambitioner. Centerpartister i kommunen jobbar hela tiden med att utveckla miljöarbetet på olika vis, vi behöver ständigt förbättra oss som kommun. Därför har det inte alls varit bra som det tidigare har varit att ideella föreningar och företag inte fått lämna sorterat avfall på våra återvinningscentraler. När det kom till min kännedom att det var på detta sätt lyfte jag i egenskap av vice ordförande i Tekniska nämnden frågan politiskt och ett uppdrag gavs till avfallsavdelningen att ta fram ett förslag till hur även föreningar och företag skulle kunna få möjlighet att agera mer miljöriktigt genom att sortera sitt avfall och lämna det på våra återvinningscentraler mot en mindre avgift. Nu fattar vi beslut i Tekniska nämnden att genomföra förslaget.

De avfallsmål som finns såväl nationellt som på lokal nivå är tydliga med att vi ska minska mängden osorterat avfall. Dessa mål är satta för att det betyder mycket för miljön om vi återvinner så mycket som möjligt av vårt avfall. Centerpartiet har varit drivande i att fatta flera beslut om att öka samarbetet med och stärka det civila samhället. Nu tar vi ytterligare ett steg framåt genom att ge föreningar möjlighet att också bli mer miljömedvetna och arbeta för en bättre miljö genom att sortera sitt avfall. Vi vill helt enkelt att det ska vara lätt för alla att göra rätt för att förbättra vår miljö.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons