Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstagångsväljare ratar SD

Annons

Med anledning av de senaste dagarnas rabalder om Sverigedemokraternas reklamfilm (med stor spridning på nätet) så kan jag inte vara tyst längre.

Det är för mig som ung svensk ofattbart att så många i min egen ålder kan sympatisera med detta parti och dess åsikter. SD ställer i reklamfilmen invandrare mot pensionärer, och menar att om inte invandringen stoppas måste vi ta pengar ifrån pensionärerna, för att kunna finansiera invandringen.

Att Sverige är ett av de få länder som tar emot så mycket människor som behöver ett nytt hem och ett nytt liv är jag väldigt stolt över. Jag är stolt över att vi tar så mycket ansvar av de länder som har kapacitet att ta emot människor i nöd.

I Europa står vi i frontlinjen för solidarisk behandling av våra medmänniskor (genom invandring), och det är en stor anledning till att SD och andra invandrarfientliga röster kan raljera så mycket; vi har naturligtvis en väldigt stor belastning med en så liberal invandringspolitik.

Jag anser inte att det stora problemet är att Sverige tar emot så mycket människor, utan att andra länder i Europa inte gör det. Och att Sverige går i fronten för det här är något att känna stolthet för.

Jag, i egenskap av förstagångsröstare, hyser hopp om att vi i Sverige har tillräckligt mycket vett och förstånd, och framförallt hjärta, för att förstå att SD:s politik inte leder till ett bättre samhälle för någon. Vi står inför stora utmaningar för att kunna föra Sverige framåt; med allt vad det kan innebära. Men lösningen är inte att ge upp och att dra i någon broms, och framförallt inte i ”invandrarbromsen”.

En röst på Sverigedemokraterna den 19:e september är en röst på rasism och egoism och okunskap, det är ett svek mot var människas eget samvete.

Örebro

Isak Eliasson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons