Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatstenen är ett problem för äldre och handikappade

Annons

Instämmer med Signe Nilssons inlägg. Stenen läggs på gator och trottoarer för att de borgerliga 1991-1994 och alliansen 2006-2010 på grund av att då de förlorat ska kunna säga ”Det här gjorde vi”, alla kan efteråt se detta. Hade de i stället satsat dessa pengar på vård, skola och omsorg hade de inte kunna efteråt peka på ”detta goda gjorde vi”, då det ej syns efteråt.

Den som var ansvarigt kommunalråd 1991-1994 var Birgitta Lindahl (FP), före detta distriktssköterska, men inte ens det faktum att hon varit distriktssköterska hindrade henne från att lägga dit något så handikappovänligt som dessa stenar. Jag påpekade det för henne 2009 då vi träffades på ”Hälsobro”. Hon förnekade ej att hon hade ansvaret då och det var ju bra och hedrar henne.

Ansvarigt kommunalråd 2006-2010 var Miljöpartiets man. Varför sten är så bra har jag inte hört honom säga. Kanske det är miljövänligt?

2010 pratade jag med Åsa Johansson (FP), arbetsterapeut tidigare, om detta. Hon skulle gå ut och titta på hur trottoarerna på Drottninggatan, Nygatan var att gå på.

Sedan jag talade med Birgitta Lindahl hade jag fått ont i ett knä och använde kryckkäpp och senare rollator. Går ej att gå på trottoaren utan att antingen jag, kryckkäppen eller rollatorn går på de små stenarna med alla dessa skarvar, vilket gör mycket ont i händerna. Det skakar förfärligt då man går med rollator. Då jag tidigare åkt cykel på Drottninggatan skakade det och hoppade där på stenarna och man tänkte ”vilka dumma politiker”.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons