Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granhults personal gör en oerhörd insats

Annons

I artikeln den 9 februari skriver man om personalens kompetens på Granhults behandlingshem som är en institution driven av Statens institutionsstyrelse (SiS) där vi tar hand om tvångsomhändertagna pojkar som är dömda till LVU.

Pojkarna är i regel 18–20 år. Granhult tar hand om drogmissbrukande pojkar. Dessa pojkar är på Granhult för att de missbrukar droger, rånar, misshandlar folk med mera. Att de intagna ungdomarna inte kan känna sig helt säkra, som det tas upp artikeln, är tyvärr sant. Människor som mår dåligt kan till och med vara farliga för sig själva så det faller naturligt att andra kan komma i kläm.

Som artikeln beskriver, önskar man att samhället kunde fånga upp ungdomarna tidigt och det håller jag med om, det visar även forskning. Tyvärr har flera av dessa pojkar ett förflutet från många olika placeringar.

Granhult är en relativt liten institution med sex låsbara platser samt sex öppna platser. Behandlingsideologin utgår ifrån tolvstegsbehandling där pojkarna till stor del jobbar i grupp och delar sina upplevelser.

Personligen är jag oerhört imponerad av att pojkarna kan öppna sig i grupp och dela med sig av sina problem och upplevelser. Den personal som leder grupper, och lektioner är personer som bland annat är utbildade i tolvstegsbehandling samt att de har ett eget missbruk med i bagaget. Att man har haft ett eget missbruk skapar en tillit och respekt som är ovärderlig i behandlingen med dessa pojkar.

Att inte alla som jobbar på Granhult är utbildade i tolvstegsbehandling ser inte jag som något märkvärdigt, vi har bland annat sjuksköterskor anställda för att sköta medicinering, fritidsledare med flera. Efter tidigare händelser på Granhult har organisationen gjort ett stort arbete med säkerheten.

Personalen som är i kontakt med dessa pojkar är oerhört motiverad att få jobba med dem, personalen sitter i samtal, gör aktiviteter och stöttar dessa pojkar i deras mående. Vi gör en oerhörd insats med de resurser vi har.

Jag är stolt över att få representera det arbete vi utför med de resurser vi fogar över.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons