Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränslös politik utan finansiering

Annons

Sverigedemokraterna vill, till skillnad från Bondeson och co, inte frånta de folkvalda i riksdagen privilegiet, att formulera innehållet i svensk lagstiftning och det är riksdagens sak att besluta om hur internationella avtal ska komma till uttryck i svensk lag.

I den nuvarande lagtexten om hälso- och sjukvård åt asylsökande (SFS 2008:344), används uttrycket ”utlänning” för att beteckna en person som inte är svensk medborgare. Så om jag i detta sammanhang kallar någon för utlänning, så beror det på detta. Självklart kommer vi, som jag tidigare påpekat och i enlighet med Hälso- och sjukvårdslagen paragraf 4, heller inte att med vår människosyn neka någon illegal immigrant omedelbar vård i samband med olycksfall, eller akut sjukdom. Men vi ser det inte som vår uppgift, att obstruera mot Migrationsdomstolens beslut, eller kompensera för andra länders bristande sjukvård.

Vill du göra det, så gå till en frivilligorganisation. Vill du ändra lagstiftningen, så gör det i Sveriges riksdag och inte i kommunhuset i Örebro.

I din förenklade världsbild är ni de goda och vi de onda. Du beskyller oss för en inhuman och omänsklig politik, men när ni andra bjudit över er själva i olika godhjärtade insatser, så har det kommit att bli SD:s otacksamma uppgift, att larma och sätta ner foten.

Varifrån ska du ta de pengar det kostar att driva er gränslösa politik? De sammanlagda kostnaderna för vård åt undangömda illegala immigranter beräknades till 2,2 miljarder kronor. Hur ska du finansiera detta? Vad ska du dra ner på, eller för vilka vill du höja skatten?

Du är skyldig väljarna svaret på dessa frågor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons