Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid att lyssna på vad socialdemokrater ute i landet tycker

Annons

Har jag missat något? Partiledardebatten inom socialdemokratin fortsätter in på det nya året med oförminskad styrka. Jag och många andra tyckte att Håkan Juholt skulle avgå när hyresaffären kom till allas kännedom. Men partistyrelsen och förtroenderådet bestämde att vi socialdemokrater ska ha Håkan Juholt till partiledare och därmed får vi naturligtvis jobba på ett sätt som gynnar vår politik.

Eftersom alla som deltog är valda av S-föreningar, Arbetarekommuner och S-kvinnor så måste beslutet vara väl förankrat. Men vad händer? Ledamöter från valberedningen tycker att vi måste ha en annorlunda process nästa gång vi väljer partiledare väl understödda av media som ser sin stora chans att göra skadan för partiet ännu värre.

Sedan börjar riksdagsgruppen splittras på grund av, som man i alla fall redovisar till media, att Håkan Juholt inte har fått med bland annat höjningen till a-kassan i vår skuggbudget trots att man varit överens om detta.

Som om inte ovanstående varit nog börjar partistyrelsen tjafsa med varandra om Håkan Juholt och drar med sig en gammal försmådd partisekreterare som dessutom är kommunalråd numera. Men alla ni med åsikter om hur och när Håkan Juholt ska bedriva sin politik vart faaaan är politiken?

Om ni la lika mycket arbete och gav media lika mycket information som ni lägger på Håkan Juholt så kanske vi kunnat redovisa någon politik och inte bara skitprat i kvadrat. Skäms och börja arbeta för socialdemokratin och sluta med att enbart tänka på den egna karriären. Se till så ni kommer ut bland folk och lyssna på vad vi sossar och övriga tycker om politiken ni inte för just nu.

Här ute finns kamplusten för vi är vana att inte allt kan bli som vi vill. Vi är också vana att arbeta med små medel och nå framgång bara av en anledning – vi måste alla dra åt samma håll. Om vi inte gör det klarar vi inte att administrera den moderatledda politiken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons