Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har inte mörkat något brev

Annons

I dagens Nerikes Allehanda, den 16 februari, anklagas jag för att ha mörkat ett brev som inkommit till mig som landshövding, men som egentligen handlar om ÖSK

Rubriken ”Frebran mörkade brev” mötte tusentals frukostätare i morse och möter fortfarande dem som slår upp www.na.se.

Det är inte sant. Jag har inte mörkat någonting.

Det brev som skickats till mig såg jag till att det blev diariefört så snart jag insåg att det inte bara var ställt till mig som ordförande i ÖSK fotboll, utan också till mig som landshövding.

När NA:s reporter sedan bad att få ta del av det, så lämnades också brevet ut till NA. Jag, eller länsstyrelsen, mörkar ingenting i detta. Däremot borde diarieföringen ha skett mer skyndsamt. Vi ska förbättra våra rutiner för att alltid vara snabbare och tydligare än vi har varit i detta fall.

Upprinnelsen till brevet, ett uppmärksammat bråk på Conventum, skedde den 25 november. Det har varit känt i Örebro under en längre tid. Redan i slutet av december ifrågasatte en mycket känd twittrare i stan varför inte NA berättar om denna händelse. Så varför denna hårddragna rubrik om att jag har mörkat?

Jag har uppfyllt det som offentlighetsprincipen säger att en myndighet ska göra – det vill säga lämnat ut handlingen, brevet till mig.

Som myndighetschef och därmed makthavare så får man tåla en tuff granskning. Det gör jag och det gör länsstyrelsen. Jag gillar inte osakliga påhopp på mig som person, men jag får tåla tuffa tacklingar. Läsarna förtjänar dock en saklig och riktig bild av mig och länsstyrelsens verksamhet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons