Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställda ska erbjudas önskad tjänstgöringsgrad

Annons

Glädjande nog så har vi under den senaste månaden börjat diskutera jämställdhet på allvar i Örebro kommun. I oktober ställde jag en fråga till kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S) om när jämställdhetsfrågan ska börja tas på allvar. Detta efter att jag oroats över att Örebro kommun inte ens har en jämställdhetsplan för 2012. När nu Lennart Bondeson (KD) och Fisun Yavas (S) så svulstigt berättar om allt bra som kommunen kommer att göra för jämställdheten så oroas jag än mer. Ansvariga kommunalråd hade för mindre än en månad sen inte ens kännedom om lagens minimikrav på jämställdhetsområdet. Att vi nu ser att en jämställdhetsdelegation ska startas igen, beror endast på att frågan har lyfts av Vänsterpartiet.

Att behålla den tre år gamla jämställdhetsplanen ytterligare ett år är ju inte heller särskilt kraftfullt. Men det är ju inte heller kommunledningens arbete med att förverkliga tanken om rätt till heltid i kommunen. När nu Socialdemokraterna har tillsättandet av en bemanningsrevision som sitt främsta vapen för att bekämpa den ofrivilliga deltid som är utbredd i vår kommun så undrar jag om Socialdemokraterna verkligen står kvar vid sitt löfte som de gav inför valet. Vi vet ju att andra saker har ändrats sen dess.

Rätt till heltid, möjlighet till deltid är en reform som Vänsterpartiet står för och vi viker inte från den linjen. Förra året kostade vikarietimmarna 250 miljoner kronor, så det finns gott om resurser för att starta upp arbetet med rätt till heltid. Vänsterpartiet är beredd att gemensamt lägga upp en plan för hur vi snabbt kan komma i gång med att erbjuda våra anställda önskad tjänstgöringsgrad. Ett första steg kan vara att alla nya tjänster som utlyses är på heltid. Vi måste vara beredda att tänka nytt och våga vara modiga, det är endast så som vi kommer att nå framgång i frågan. I samråd med fackförbund, personal och brukare så kan vi komma långt i arbetet med att omorganisera hur vi ser på vår viktigaste resurs, personalen. På så sätt undviker vi delade turer och omöjliga scheman. Vi måste våga bryta synen på vem som ska göra vad, och på den könsuppdelade arbetsmarknaden.

Jag kan lova att Vänsterpartiet kommer att fortsätta att granska varje steg kommunledningen tar, eller inte tar, för att utveckla jämställdheten i Örebro, i syfte att göra Örebro till en rättvisare stad för alla kvinnor och män.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons