Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ska vara återhållsam med att säga upp folk

Annons

”Härmed sägs du upp från din anställning. Uppsägningen grundar sig på personliga skäl att du inte har arbetsförmåga i din anställning.”

Ovanstående besked kan en trogen och lojal medarbetare som arbetat i över 30 år i Örebro kommun få. En medarbetare som engagerat varit en viktig puzzelbit för att kommunens verksamhet ska fungera. En medarbetare som alltid ställt upp för arbetsgivaren om det behövts. En medarbetare ofta en kvinna som försökt att få jobb och familj att gå ihop. En medarbetare som på ett eller annat sätt har gått sönder i sin hälsa.

Fackförbundet Vision anser att Örebro kommun inte ska säga upp medarbetare på grund av bristande arbetsförmåga, om medarbetaren i fråga omfattas av socialförsäkringssystemet, det vill säga fortfarande har rätt att uppbära sjukpenning. Detta då arbetsgivaren inte har någon kostnad för medarbetaren i fråga. Men för medarbetaren kan anställningen ändå utgöra en känslomässig trygghet, en hållpunkt som ändå finns kvar. Även om det ser nattsvart ut gällande prognos för återgång.

Jag kan förstå om arbetsgivaren går till uppsägning om det innebär en stor kostnad att ha kvar en medarbetare som till exempel inte uppbär rätt till sjukpenning men ändå inte har arbetsförmåga av någon betydenhet. Då kolliderar två intressen med varandra. Arbetsgivarens intresse av att inte betala för arbetskraft de inte kan nyttja och medarbetarens behov av anställningstrygghet.

Det jag däremot inte kan förstå är hur arbetsgivaren kan agera så, enligt min mening, omoraliskt att man väljer att kicka en medarbetare som man inte har någon kostnad för. Ja, rättspraxis har ändrats så arbetsgivaren får igenom en sådan uppsägning oftast, om de kan påvisa att det inte föreligger någon arbetsförmåga, även fast det inte förekommer någon reell kostnad för arbetsgivaren att ha kvar medarbetaren i anställning. Men bara för att det går att göra en sak juridiskt så kan en arbetsgivare välja att avstå av personalpolitiska skäl.

Jag vill därför uppmana samtliga beslutsfattare i Örebro kommun både tjänstemän och politiker att genast stoppa uppsägningar av anställda som uppbär rätt till sjukpenning. Gör ett tankeexperiment att just du är den som får meddelandet: Härmed sägs du upp från din anställning. Uppsägningen grundar sig på personliga skäl att du inte har arbetsförmåga i din anställning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons