Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens engagemang i guldvasknings- VM hemlighölls

Annons

Nu har nog Miljöpartiet i Ljusnarsberg får ett och annat om bakfoten. Vi har kritiserat, att den politiska majoritet, som Miljöpartiet ingår i låter kommunen gå in som ekonomisk garant för ett privat projekt. Till skillnad från fallet med bowlingbanorna. Där ger kommunen ett ekonomiskt stöd, men den ekonomiska risken bärs av företaget, som arrenderar banorna och betalar lokalhyran. Så är det också med den lagerbyggnad som kommunen byggt bredvid Kopparbergs Bryggeri. Kommunen ger ett ekonomiskt stöd, men kostnaden och risken får bryggeriet ta. Det finns inga kopplingar till det ni kallar för den borgerliga sidan.

Vad beträffar VM i guldvaskning år 2014, så dyker det allteftersom upp nya märkligheter. Vid föredragningen i kommunstyrelsen ställde vi frågan om hur stor budget projektet hade. Vi fick då veta, att det inte fanns någon budget. Men kommunalrådet Ewa-Leena Johansson hade lämnat in en ansökan om bidrag på en miljon kronor till Regionförbundet redan i juli. Och i den ansökan fanns det förstås en budget. Men den fick kommunstyrelsen inte se. Anledningen var, att kommunen i bidragsansökan angav sig som arrangör av VM i guldvaskning. Men i juli fanns inget kommunalt beslut om detta. Det beslutet trummades igenom först i november. Ett beslut som vi reserverade oss emot.

Ljusnarsbergs kommun har därmed både åtagit sig att stödja VM i guldvaskning 2014 ekonomiskt och också påtagit sig fullt ekonomiskt ansvar. Detta utan att KS fått redovisat för sig storleken på de kostnader som man till slut kanske måste stå det fulla ansvaret för. VM i guldvaskning kan bli något bra för Ljusnarsbergs kommun och är värt att få ett ekonomiskt stöd av kommunen. Med det förblir ett privat projekt som bör genomföras under enskilt ansvar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons