Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokraterna har verkligen inte legat på latsidan

Annons

Robin Nilsen hävdar i en debattartikel att allianspartierna är vilsna och han kritiserar oss för att vara innehållslösa enfrågepartier. Vi kan naturligtvis bara svara utifrån vårt eget parti, Kristdemokraterna, och då kan Robin Nilsen vara säker på att vi har gjort vårt yttersta för att driva igenom vår politik. Fastighetsskatten har förändrats kraftigt, avdragsrätt för gåvor har införts och skatten för pensionärer har sänkts flera gånger.

Kristdemokraterna och socialminister Göran Hägglund har faktiskt lyckats så bra att det enligt en tjänsteman från Socialstyrelsen aldrig hänt så mycket inom svensk sjukvård som under dessa två mandatperioder. Vårdköerna har kortats, en psykiatri-reform påbörjats och satsningar på skolhälsovården har initierats.

Äldreminister Maria Larsson har bland annat öppnat möjligheten för att införa en värdighetsgaranti inom äldrevården, givit våra äldre mer inflytande genom Lagen om valfrihet och startat en satsning för minskad hemlöshet. Örebro kommun har redan infört en lokal värdighetsgaranti och går nu vidare med ett måltidsutbud inom ramen för LOV. Vi utreder möjligheten att införa ”Bostad först” som komplement till lösningen av hemlöshetsproblemen. En modell som provats bland annat i Stockholm och Helsingborg.

Kristdemokraterna är praktiskt taget det enda parti som kämpar för att familjerna ska få mer tid tillsammans. Vi vill ge både mammor och pappor möjlighet att vara hemma lite mer under barnens första år, för att bygga upp goda relationer inför de svårigheter som kan komma senare. I år är det drygt 350 familjer i Örebro kommun som tagit vara på den möjligheten och antalet ökar.

Många pojkar och flickor far illa varje dag i Sverige. De utsätts för fysiskt eller psykiskt våld, sexuella övergrepp eller försummelser. Förutom satsningarna på skolhälsovården ger nu Göran Hägglund Socialstyrelsen i uppdrag att stärka hälso- och sjukvårdens arbete, vid misstanken om att barn och unga far illa eller riskerar att fara illa.

Vi kristdemokrater vet vad vi vill och oavsett vilka vi samarbetar med, kommer vi att fortsätta kämpa för våra hjärtefrågor!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons