Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturnämnd satsar på idrott i stället för på kultur

Annons

Med häpnad konstaterar Folkpartiet att kultur- och medborgarnämndens majoritet (S, KD, C) valt att satsa större delen av den miljon som man fått för att stödja kulturföreningar på en fotbollssatsning i Vivalla. Vid nämndsammanträdet den 15 februari beslutade man starta en fotbollsförening som kostar 800 000 kronor per år med kommunala pengar.

Detta är inte bara ett svek mot kulturföreningarna utan också ett brott mot den överenskommelse om samverkan med civilsamhället som kommunen undertecknat och där kommunen förbinder sig att samarbeta med de befintliga föreningarna.

Folkpartiet skulle i stället satsat brett på kultur och fördelat 1,7 miljoner på kulturföreningar och kulturaktiviteter. Förutom höjda bidrag till kulturföreningarna skulle kulturskolan fått möjlighet att satsa på breddat kulturutbud på föreningsgårdarna.

Kulturhuset skulle fått extra stöd för att garantera personalen, Café Deed möjlighet att förstärka sin personalbemanning.

Vi skulle också avsatt pengar till en ny tjänst som kulturutredare med uppgift att förbättra kommunens kulturstrategi och visa på möjliga framtidsvägar.

Folkpartiet värnar de mjuka värden som kulturen står för. Kultur- och medborgarnämnden har på ett särskilt sätt fått ansvaret för detta i en programnämnd som i huvudsak har hand om gator och vägar. Kulturen befrämjar hälsa och ett hållbart samhälle, har liten negativ miljöpåverkan samt ger tillväxt både mänskligt och materiellt.

Börje StrömAndre vice ordförande (FP)Kultur- och medborgarnämnden Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons