Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läge att rekrytera kvinnor till lediga vd-poster i kommunen

Annons

Som feminist och ordförande i jämställdhetsdelegationen är det inte helt oväntat att jag drar kopplingen mellan den internationella kvinnodagen 8 mars och det viktiga arbetet som vi måste föra med att göra Örebro och Sverige jämställt.

Det finns i dag fyra mål för jämställdhet som antagits av riksdag och regering.

Målen handlar om att uppnå en jämn fördelning av makt och inflytande, om ekonomisk jämställdhet, om en jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet livet ut och om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

I Örebros jämställdhetsdelegation jobbar vi med att se till att kommunens alla verksamheter strävar emot att nå dem. Jag skulle vilja stanna vid två av målen.

Trots att kvinnor i dag har formellt samma rättigheter som män i Sverige så finns det ändå många exempel på att kvinnor inte har samma makt och inflytande rent praktiskt.

Det är exempelvis inte ovanligt att kvinnor sållas bort från maktpositioner. I Örebro finns både bra och dåliga exempel.

När det gäller den politiska makten och inflytandet i Örebro kan vi konstatera att 45 procent av ledamöterna i kommunfullmäktige är kvinnor efter valet i fjol. Det är naturligtvis inte jämställt men det är åtminstone en ökning med fem procent jämfört med för fyra år sedan. (Källa: länsstyrelsens På tal om kvinnor och män 2014).

Förra mandatperioden var det första gången en kvinna blev ordförande för kommunstyrelsen och denna mandatperiod var det första gången en kvinna blivit ordförande över kommunfullmäktige.

Dessa framsteg sker dock samtidigt som vi uppvisar en total avsaknad av jämställdhetsarbete när det gäller vd-posterna i kommunens bolag. I skrivande stund finns ingen kvinnlig vd i ett kommunalt bolag, bara män. I nuläget finns dock ett par vd-poster otillsatta.

Här får vi inte göra det allvarliga misstaget att välja bort kvinnorna i rekryteringsprocessen. En jämnare könsfördelning på toppositioner är en viktig förutsättning för att driva kommunen jämställt, dessutom är det en förutsättning för att resten av samhället ska följa efter och släppa in kvinnor vid makten.

Det finns också viktiga ekonomiska strukturer att bryta som gör att kvinnor oftare har lägre lön, jobbar deltid och får lägre inkomst och samtidigt utför mycket mer av det obetalda hem- och omsorgsarbetet än män.

66 000 kronor. Så mycket mindre i medel tjänar förvärvsarbetande kvinnor i Örebro än män i samma situation (Källa: länsstyrelsens På tal om kvinnor och män 2014).

Vi kan inte nöja oss med ett samhälle där kvinnor efter ett arbetsliv har så låg pension att de är bundna vid en man för att bli försörjda.

Örebro kommun som arbetsgivare har här en väldigt viktig roll med att höja kvinnors löner, se till att heltidsjobb blir norm och deltid bara frivilligt.

Dessutom måste vi jobba för att kvinnor och män har rätt till bra arbetsförhållanden som gör att de inte blir sjuka av att jobba.

Det är vår uppgift som kommun och som kommunens största arbetsgivare att se till att bryta strukturen.

Jämställdheten kommer inte av sig själv utan vi måste ständigt ifrågasätta normer och strukturer som gör att män får mer makt och inflytande än kvinnor och i stället hitta sätt att bryta dessa mekanismer.

Som ordförande i jämställdhetsdelegationen ser jag hur mycket arbete som finns att göra.

Men vad kan vara viktigare? Alla förlorar på ett ojämställt samhälle.

Murad Artin (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons