Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länspendeln behövs för ett kollektivt resande

Annons

För Centerpartiet i Nora och i länet är det viktigt att vi får den efterlängtade Länspendeln som kan skapa förutsättningar för ett attraktivt kollektivt resande och pendling för stora delar av länet.

Länspendeln får naturligtvis inte besanna de farhågor som finns i en del mindre orter, att den ska leda till försämrad busstrafik, indragningar av busslinjer till exempel. Det ena ska inte utesluta det andra. Den nya kollektivtrafikmyndigheten har stora möjligheter att på sikt åstadkomma en flexibel, anpassad tidtabell. En tidtabell som både är anpassad till pendeln och till mindre orter längs spåret där tåget inte stannar. En ännu tätare planering med kommunernas verksamheter (till exempel en mer samlad skoldag) kan ge många positiva effekter.

En satsning på länspendeln innebär en satsning på mer miljövänligt resande. Om fler arbetspendlar till Örebro innebär det färre bilar inne i centrala Örebro. Även här har kollektivtrafikmyndigheten en uppgift att anpassa lokalbussarna i Örebro till tågtiderna.

Centerpartiet vill att hela Örebro län ska vara attraktivt för boende och arbete. Vi vill skapa förutsättningar för att hela länet ska leva. Även de som har valt att bo på landsbygden eller i en mindre ort ska kunna förflytta sig miljövänligt genom en bra kollektivtrafik. Länspendeln i kombination med en bra busstrafik är en förutsättning för att människor ska kunna leva, bo och arbeta i hela vårt län!

Lars Johansson

Distriktsordförande Örebro (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons