Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt de äldre få äta den mat de är vana vid

Annons

Erik Göök och Ia Malmqvist (MP) skriver att det bör bli en köttfri dag på våra äldreboenden med bara grönsaker till mat den dagen. Jag undrar hur gamla dessa personer är och har de själva några i sin omgivning som är äldre.

Jag är 67 år och uppväxt på landet. Vi åt fisk och kött varje dag och vi åt minst två lagade mål om dagen plus gröt till morgon och kvällsmat. Varifrån har de fått att de äldre under sin uppväxt inte åt kött? De grönsaker som fanns för den äldre generationen var rotsaker och det åts tillsammans med kött eller fisk.

Äter dessa miljöpartister köttfritt en dag varje vecka eller är de vegetarianer?

Nej låt bli att ändra de gamlas mat. De ska ha det de är vana vid med vanlig husmanskost, köttbullar, pannbiff, köttfärslimpa, köttsoppa, slottsstek, kalops, dillkött, köttgrytor, rullader, skinkstekar, goda fiskrätter. Betänk att sallad, tomater, gurka och dylika grönsaker kom väldigt sent till vårt land.

I vår familj började vi inte använda det förrän i slutet av 50-talet. Ska ni helt utplåna det gamla släktet? Blir så trött på alla indragningar som ska göras på de äldre som byggt upp vårt nuvarande samhälle.

MP skulle i stället jobbat för att momssänkningen på resturangmaten inte gått igenom. Där kan de höja i stället, för de som går ut och äter har råd med det och då ska de även betala. Det blir i stället de sämst ställda som ska stå för fiolerna som vanligt.

Ordna klimatpåverkan på annat sätt men inte på de gamlas bekostnad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons