Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte Lindesberg bli en delad stad

Annons

Trafikverket vill stänga den centrala järnvägsövergången i Lindesberg. I vardera änden av centrala stan finns då en övergång kvar. Man vill stänga den här övergången trots att man nu bygger en ny vårdcentral, ny folktandvård och andra servicedelar alldeles vid den hotade övergången och som starkt ökar behovet av att ta sig över järnvägen just här.

Trafikverkets analyser av vinsten på någon minut för tågen som passerar är löjeväckande och knappast trovärdiga. Redan i dag åker ju tågen som de vill förbi den här övergången, med bommarna nedfällda.

Man föreslår nu också byggnation av en gångbro som i sin utsträckning får ett absurt format och dessutom kommer att dominera och förfula hela omgivningen.

Hoppas verkligen att våra politiker inte låter sig luras av Trafikverket med detta förslag och låter det dela Lindesberg i två halvor med starkt försämrad kommunikation sinsemellan, därtill stora tidsförluster för Lindesbergarna.

Trafiken vid den södra utfarten vid Hermanstorpsvägen försvåras redan i dag av att det ibland är väldigt svårt att komma ut på Kristinavägen på grund av trafikträngsel. Skall många fler bilar passera där kommer det att bildas långa köer av bilar som sannolikt delvis kan komma att bli stående på spåren. Den andra möjligheten är att ta sig över är vid Prästbron och även där kan trängseln bli omfattande.

De försvårande omvägar och köer som kommer att förhindra lindesbergarnas framfart vid de kvarvarande övergångarna, och krånglet att ta sig över vid den groteska gångbron får nog Trafikverket ta och räkna bort i sina tidsvinstberäkningar, och då blir det inget kvar, tvärtom, lindesbergarna kommer att förlora massor i tid av alla omvägar och köer. Om Trafikverket skulle vilja förbättra kommunikationen och öka tidsvinsten i vår stad kan man i stället redan i dag sluta fälla ner bommarna 5 minuter innan tågen skall passera. En minut räcker.

Hoppas verkligen att våra politiker inte låter sig luras av Trafikverket med detta förslag och låter det dela Lindesberg i två halvor med starkt försämrad kommunikation sinsemellan, därtill stora tidsförluster för lindesbergarna.

Eller ska vi behöva ordna fackeltåg och demonstrationer för att visa vad de flesta tycks anse?

Per Zetterlund

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons