Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte Nora få fel felparkeringsavgifter

Annons

Efter myndighetsförändring den första januari i år beslutade Nora kommunfullmäktige att fortsätta med samma avgifter för förseelserna som tidigare enligt följande:

Utebliven parkeringsskiva: 200 kronor.

Parkerat för länge eller på förbud att parkera: 400 kronor

Parkering på förbud att stanna eller på handikapparkering: 600 kronor

Nu har den nya myndigheten Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen kommit på den genialiska idén att förslå nya höjningar av ovanstående avgifter.

Förbundet anser att felparkeringsavgifterna bör justeras för att avgifterna ska motivera fordonsförare till att inte felparkera.

Man ändrar också till Transportstyrelsen föreskrifter vilket innebär att det finns ett stort antal ( 22 stycken) alternativ parkeringsavgifter:

01-08: 800 kronor

20-26: 600 kronor

30-31: 800 kronor

34-41: 600 kronor

Här har avgifterna höjts med 50-100 procent som kan bli aktuellt 1 mars 2018 förutsatt att Nora kommunfullmäktige godkänner detta. Dessa avgifterna är i de flesta fall liknande som Örebro, där får man betala var man än parkerar i centrum.

Kan det verkligen vara motiverat att höja avgifterna i lilla Nora med dryga 10000 invånare? I Nora används parkeringsskiva utan p-avgift. Tänkta avgifter är även turistfientliga, vad tycker en turist om avgiften ifall de skulle drabbas?

Vid närmare diskussion med ett stort antal kommuninvånare så tycker de att nuvarande avgifter räcker eller till och med för höga.

Vi i Norapartiet kommer att verka i Nora kommunfullmäktige så att föreslagna felparkeringsavgifter icke beslutas/avslag, utan att nuvarande avgift från och med 2017-01-01 fortsätter gälla.

Jan Rylander

Norapartiet

PS. Vad tycker kommuninvånarna Ljusnarsberg och Hällefors om höjningen av

felparkeringsavgifterna? DS.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons