Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på vad vi hyresgäster tycker

Annons

Öppet brev till byggnadsnämndens ordförande.

Som det är känt för en del örebroare har vi som bor på Hovstavägen 13, 15 och 17 engagerat oss i hur vi ska få en bra boendemiljö och hålla kostnaderna nere vid ombyggnationer. Det är ekonomiskt vanstyre att kraftigt bygga om hus med fungerande lägenheter. Det är ett faktum att här bor hyresgästerna gärna kvar då området är trivsamt, lägenheterna bra utformade rent arkitektoniskt.

Vid byggnadsnämndens sammanträde den 15 december beslöts att detaljplaneförslaget för kvarteret Karmen skulle bearbetas ytterligare med medverkan om berörda parter.

Döm om vår förvåning när byggnadsnämnden tar initiativ att bjuda in till möte i dag onsdag men undviker att bjuda in representanter för den lokala hyresgästföreningen Karmen.

Kan det vara så illa att man tror från ordförandens sida att pratar man bara med de som tycker som man själv, då är medborgardemokratin uppfylld?

Vems ärenden går byggnadsnämndens ordförande? Agerar Hanna Ljung som ÖrebroBostäders förlängda arm eller vad handlar det om?

Det vore klädsamt om politikern Hanna Ljung bemödade sig om att sätta sig in i sakfrågan.

Det håller inte att hävda att man måste se till hela kommunens intresse och inte ta hänsyn till vad 66 hushåll anser. Enligt ett modernt sätt att bedriva politik ska subsidaritetsprincipen gälla (avgör lokala frågor på en lokal nivå) enligt god EU-princip. Lyssna någon gång på gräsrötterna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons