Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makten förblindar Moderaterna i Nora

Annons

Rädslan för att bli av med välbetalda politiska uppdrag får Moderaterna att göra vad som helst, till och med i allians med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det är en skrämmande utveckling som pågår i Nora. Man tänker inte på sina väljare än mindre på Norabornas bästa.

När man ser Socialdemokraternas hantering av ekonomin kan man konstatera att det finns mycket i övrigt att önska enligt följande exempel:

Stensnäsprojektet, där man i Norabostäders regi drev fram en möjlig bebyggelse av åtta stycken hus med en byggmästare. Om detta projekt hade färdigställts skulle för en fyrarumslägenhet blivit minst 23 000 kronor i månadshyra. Detta kunde den nya majoriteten, där Moderaterna ingick, inte acceptera. Med ett krav på 1,3 miljoner från Byggmästaren, kunde man komma fram till en förlikning som kostade Norabostäder 500 000 kronor. I sammanhanget kunde också konstateras att dokumentationen var mycket bristfällig mot Byggmästaren

Gullvivan-projektet (tennisbanorna) där man hade kommit fram till ett bygglov, men som överklagades och Förvaltningsrätten gav bifall till överklagan. Detta på grund av felaktig detaljplan och man måste börja om igen. Hittills har det kostat Norabostäder 590 000 kronor utan att få något för det.

Blomman-projektet som överskridits med många miljoner på grund av konkurs, dålig ledning och handlingar. Dessutom Norabostäders exklusiva kontor likaledes överskridande med många miljoner. Utöver detta har en Norabostäders mellanchef lösts ut från sitt uppdrag under en längre period till en kostnad av 1,9 miljoner kronor.

Glöm inte att samtliga dessa kostnader drabbar Norabostäders hyresgäster.

Järntorgskolan-projektet med en mångmiljonrullning med ett överskridande utöver det vanliga. Detta drabbar kommunen själv och skattekollektivet, men det är skollokalkostnaden som får bära bördan med högre avgift.

Hur kan Moderaterna samarbeta med Socialdemokraterna som bevisligen har svårt att sköta ekonomin.

Hur ska Moderaterna klara av nästa val, för nu börjar sympatisörerna att ge upp för ett samarbete med Socialdemokraterna finns inte på deras agenda.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons