Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet vill inrätta en skolkommission

Annons

Nyligen beslutades det att Engelbrektsskolan ska få flytta in i lokalerna efter Wadköpings utbildningscenter. Ett beslut som Miljöpartiet i Örebro inte stödjer. Vi anser att Engelbrektsskolan förtjänar bra och ändamålsenliga lokaler precis som alla andra skolor. Fast inte på bekostnad av att andra skolor får bära kostnaderna. En stor risk finns att beslutet leder till att andra skolor drabbas av underskott. Flera av kommunens skolor har haft det svårt att få ihop budgeten med majoritetens besparingar och med risk för ytterligare elevtapp till Engelbrektsskolan som har 200 elever i kö får de ännu svårare att planera.

Örebro behöver i stället en skolpolitik som gynnar alla skolor, inte bara en enda där resterande skolor straffas. Flytten av Engelbrektsskolan löser inte de problem med underfinansiering som Örebros skolor drabbats av, det kommer bara försvåra ytterliggare när elever väljer bort vissa skolor som redan i dag har det svårt.

Miljöpartiet anser flytten borde vänta in ett ordentligt planeringsarbete, där framförallt gymnasieskolan hunnit lämna sina lokaler innan en ny skola ska flytta in. Hetsen och flyttröran i den kommunala skolan drabbar eleverna och sätter pedagogiken i baksätet. Något vi inte har råd med.

Miljöpartiet skulle vilja inrätta en skolkommission för att ta ansvaret för den långsiktiga planeringen av Örebros skollokaler och utbildningar. Vilket den styrande majoriteten misslyckats med och inte visar några tecken på förbättring.

Kommissionen behövs för att prata om det allra viktigaste; skolans innehåll och det pedagogiska arbetet. Utifrån svar på frågor såsom hur stora elevgrupper vi vill ha och vilka förutsättningar vi har för att alla barn och unga ska ha relativt nära till en bra skola i framtiden borde användandet av lokaler anpassas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons